Przepis na : obiad
Pyzy z mięsem , kartacze, kołduny lub cepeliny to kilka nazw określających moje dzisiejsze danie. W zależności od regionu mają różne nazwy ale u mnie były to od zawsze pyzy z mięsem. Przepis pochodzi od Babci mojego męża, która jest mistrzynią w ich przygotowywaniu. Odkąd poznałam Babcię Monikę to zawsze w lato wpadaliśmy do niej na pyzy z mięsem albo duszone ziemniaczki. Tym razem postanowiłam odtworzyć smak pyz w mojej kuchni. Wyszło całkiem dobrze, chociaż pyzom Babci Moniki chyba nigdy nie dorównają. Wier... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni