Kluski na parze – pampuchy

Kluski na parze – pampuchy

Kluski na parze – pampuchy

Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym. Ja zdecydowanie wolę tę pierwszą wersję. Moja babcia zawsze do klusek na parze podawała biały sos z królika, ale każdy mięsny sos się nada. Jeśli nigdy nie próbowaliście pampuchów koniecznie musicie je przygotować. Gwaran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, sosy, ciasto, sos mięsny, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, królik, pierogi przepis, drożdżowe, pierogi, tanie ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania mięsne, drugie danie

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.