Batatowe gnocchi

Batatowe gnocchi

Batatowe gnocchi

Co mają w sobie język włoski, francuski i hiszpański takiego, że w tych językach nawet „pierdnięcie” brzmi ładnie. No przecież te całe gnocchi to nic innego jak NASZE kopytka, tyle że dziabnięte widelcem, ale w sumie jak miałabym to nazwać ” batatowe kopytka dziabnięte widelcem”, sami rozumiecie… Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 300 g ugotowanych batatów 450 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej/z tapioki 6 łyżek kaszy manny łyżeczka soli łyżeczka gałki muszkatołowej 1 banan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kopytka, kluski, banan, ziemniaki, ciasto, marchewka, do pracy, francuskie, kasza, pierogi przepis, surówka, pierogi, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.