Gnocchi z batatów z masłem cytrynowo-pietruszkowym / Bataten-Gnocchi mit Zitronen-Petersilenbutter

Gnocchi z batatów z masłem cytrynowo-pietruszkowym /  Bataten-Gnocchi mit Zitronen-Petersilenbutter

Gnocchi z batatów z masłem cytrynowo-pietruszkowym / Bataten-Gnocchi mit Zitronen-Petersilenbutter

                        Gnocchi z batatów są nieco trudniejsze do wykonania, niż tradycyjne, z ziemniaków. Sprawia to struktura batatów, moim zdaniem bardzo przypominająca dynię; miąższ jest więc bardziej wodnisty i trudno formować z ciasta zgrabne kulki lub ciąć kopytka. Dlatego proponuję formować kluseczki za pomocą dwóch łyżek (filmik instruktażowy poniżej) - do ciasta wystarczy niewielka ilość mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Autor

PrezydentowaPrezydentowa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, kopytka, curry, ziemniaki, ziemniak, papryka, pieczenie, dynia, pierogi przepis, pierogi, sok, mięso, ciasto cytrynowe, pierogi z mięsem, pieczone ziemniaki, ciasto z bezami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania bez mięsa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.