Gnocchi z batatów z masłem cytrynowo-pietruszkowym / Bataten-Gnocchi mit Zitronen-Petersilenbutter
Gnocchi z batatów z masłem cytrynowo-pietruszkowym / Bataten-Gnocchi mit Zitronen-Petersilenbutter
Gnocchi z batatów są nieco trudniejsze do wykonania, niż tradycyjne, z ziemniaków. Sprawia to struktura batatów, moim zdaniem bardzo przypominająca dynię; miąższ jest więc bardziej wodnisty i trudno formować z ciasta zgrabne kulki lub ciąć kopytka. Dlatego proponuję formować kluseczki za pomocą dwóch łyżek (filmik instruktażowy poniżej) - do ciasta wystarczy niewielka ilość mąki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej
Autor
Prezydentowa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ciasto, kopytka, curry, ziemniaki, ziemniak, papryka, pieczenie, dynia, pierogi przepis, pierogi, sok, mięso, ciasto cytrynowe, pierogi z mięsem, pieczone ziemniaki, ciasto z bezami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania bez mięsa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej
Dodaj komentarz