Pierożki dim sum z wołowiną
Pierożki dim sum z wołowiną
Dziś na obiad serwuję chińskie pierożki dim sum nadziane aromatyczną i soczystą wołowiną :) Składniki (12 sztuk): Ciasto: 230 g mąki pszennej 140 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli Farsz: 250 g mielonej wołowiny 120 g świeżych grzybów shiitake 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, świeżo mielony pieprz Sos: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sweet chili Oraz: posiekany drobno ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Delicious Place
Autor
Delicious Place
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, seler naciowy, pierogi
Inne przepisy z Delicious Place
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję