Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami

Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami

Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami

Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków  Składniki: 150 ml mleka  25 g drożdży  640 g mąki 120 g cukru  250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy  szczypta soli słoik dżemu jagodowego (najlepszy jest z Lidla) dodatkowo: mąka do oprószenia  blatu zbełtane jajko cynamonowy cukier puder do oprószenia <-przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.