Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami
Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już :). ok 30 pierożków Składniki: 150 ml mleka 25 g drożdży 640 g mąki 120 g cukru 250 g miękkiego masła 2 jajka 4 żółtka cukier wanilinowy szczypta soli słoik dżemu jagodowego (najlepszy jest z Lidla) dodatkowo: mąka do oprószenia blatu zbełtane jajko cynamonowy cukier puder do oprószenia <-przep... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek
Autor
Kasia Kłos
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pączki, pierogi, ciasto drożdżowe, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Niezły Młynek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję