bagietka - 3616 przepisów (strona:47/242)

Lekka sałatka z kurczakiem i grzankami 217

idealny pomysł na lekką kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Bardzo dobra alternatywa dla niezdrowego jedzenia Szczególnie że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: bagietki czosnkowe 2 piersi z kurczaka mix sałat (ew sałata, rukola itp) ogórek pomidor ziarna słonecznika sos czosnkowy papirus z Winiary (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka smażymy na patelni(...)ogórka oraz pomidora, a także ziarna słonecznika i naszą usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka. Całość zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki czosnkowej. Można ją dostać w biedronce albo już upieczoną albo gotową do upieczenia w piekarniku (obie są dobre ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem 124

świeżą kolendrą. Idealne na dobry początek dnia Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu i są pyszne. Awokado niewątpliwie jest bardzo zdrowym owocem, warto uwzględnić je w codziennej diecie. Składniki: bagietka 2 pomidory 4 ugotowane jajka oliwa z oliwek świeża kolendra sól pieprz Guacamole: 2 dojrzałe awokado 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z limonki szczypta chili sól Przygotowanie: Guacamole: Awokado(...)obrać, usunąć pestkę, miąższ rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i chili. Wymieszać i doprawić solą. Bagietkę pokroić i opiec np. w piekarniku lub na patelni. Następnie delikatnie skropić oliwą z oliwek i nałożyć guacamole. Na wierzch położyć plasterki pomidora i jajka. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może

Oryginalny smak
Bruschetta z kremowym twarożkiem i kiełbasą 129

wydaje Wam się dziwne? W moim menu jest to bardzo częste połączenie, a przede wszystkim bardzo smaczne połączenie. Do tego świeże warzywa i jestem w niebie.  Potrzebujemy: 1 bagietka oliwa 200 g twarogu 1/2 szklanki mleka 3 łyżki jogurtu greckiego kilka kwiatów szczypiorku / szczypiorek / cebulka kiełbasa krakowska Maestro Henryk Kania pomidor pieprz, sól Bagietkę kroimy na kromeczki pod lekkim

MamaOskarka
Krewetki w sosie pomarańczowym 93

wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 10-12 krewetek 1 pomarańcza 1 łyżka miodu imbir, pieprz, kolendra 50g mąki ziemniaczanej oliwa Grzanki : bagietka przyprawa do masła masło lub margaryna kanapkowa   Przygotowanie: Aby przygotować marynatę , należy wycisnąć sok z pomarańczy , rozpuścić w nim miód , przyprawić imbirem , kolendrą i pieprzem . Wrzucić krewetki i marynować(...)Wystarczy rozpuścić mąkę ziemniaczaną w niewielkiej ilości wody i wlać do gotującej się marynaty, stale mieszając aż zgęstnieje. Przekąskę można podawać z grzankami . Aby je przygotować, należy pokrojoną bagietkę posmarować masłem bądź margaryną z obu stron, posypać przyprawą do masła i przypiec w piekarniku aż staną się chrupiące. Smacznego! Post Krewetki w sosie pomarańczowym pojawił się poraz pierwszy

Za drzwiami kuchni
Grzanki z mozzarellą i salami 126

przybliżeniu, ponieważ je robiąc nie myślałam że opublikuje na blogu. Ale trzeba też wziąć pod uwagę czy będziemy grubo smarować masłem i czy ma być bardziej czuć czosnek. 1 bagietka ½ kostki masła (ale posmarowałam grubo masła) 4 ząbki czosnki 1 kulka mozzarelli salami ok 6 plasterków Grzanki z mozzarellą i salami Wykonanie: Czosnek obrać, drobno posiekać, wymieszać z masłem. Kulkę(...)sera pokroić w cienkie paski (ja miałam tylko jedna, dlatego salami) Bagietkę pokroić po skosie na kromki (jeżeli chcemy mieć więcej, to kroimy cienkie kromeczki), smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem (może to również być masło ziołowe, lub bez dodatków). Następnie układamy ser mozzarella lub salami. Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 15-20 minut, do momentu aż grzanki się zarumienią. Grzanki

Pomysłowa kuchnia
DOMOWE PÓŁBAGIETKI Z MIODEM I ŻURAWINĄ 116

składników. Całość wyrabiamy na elastyczne, pulchne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy np. koło kaloryfera.  Po 45 minutach, wyjmujemy ciasto, dzielimy na 4 porcje. Z każdej formujemy  pół bagietkę, nacinamy nożem i układamy na blaszce. Odstawiamy na 20 minut przed pieczeniem. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni C, wraz z parą wodną, na dno wstawiamy miskę z wodą ( metalową miskę(...)oczywiście ;-)  ). Bagietki wstawiamy do naparowanego piekarnika, pieczemy około 25 do 30 min.  Powinny być chrupiące z wierzchu a w środku puszyste. Studzimy na kratce! Smacznego

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANE BAGIETKI ZE SZPINAKIEM 151

SKŁADNIKI : • 1 bagietka • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1 papryczka chilli • 300 g świeżego szpinaku • 2 pomidory • 5 plastrów salami • 1 mozzarella • sól, pieprz, gałka muszkatołowa • 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE: Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chilli, dodajemy pokrojone salami, po chwili wrzucić szpinak, gdy szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy pokrojone pomidory i dokładnie mieszamy(...)przyprawiamy gałką muszkatołową (ok.1/3 łyżeczki), solą i pieprzem do smaku, gotowy farsz nakładamy na przekrojoną bagietkę, wierzch posypujemy starty serem mozzarella, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 15 minut, aż ser lekko się zarumieni. Jak chcemy mniej ostre, to niedodajemy papryczki chilli, smacznego

KUCHNIA POLSKA
Kanapka filadelfijska z wołowiną 158

Czas na pyszną propozycję znad wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Zobaczcie jak powstaje kanapka filadelfijska. To bogaty smak wołowiny z serem zamknięty w bagietce. Kanapka została wymyślona prawdopodobnie w latach 30 ubiegłego wieku przez braci Pat i Harry Olivieri w restauracji Pat’s King of Steaks. Inni jednak twierdzą, że historia kanapki sięga aż lat 70 XIX wieku(...)Florydy, albo kanapkę nowojorską ala reuben . Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – kanapka filadelfijska 450 g wołowiny – rostbef pół papryki średnia cebula dwie pieczarki 2 bagietki 200 g tartego sera mimolette sos worcestershire – zobacz tutaj o jaki sos chodzi dwa ogórki kiszone sól i pieprz Przepis – kanapka filadelfijska Zaczynamy od krojenia wołowiny na podłużne cienkie

Kuchennyviral.pl
ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI 142

Składniki: 1/2 kg pieczarek 2 cebule ser żółty w kawałku sól pieprz olej keczup 2 bagietki Sposób wykonania: Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki Cebule kroimy w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy do momentu aż odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Ser ścieramy na tarce o grubych otworach. Bagietkę przekrawamy, smarujemy obficie farszem pieczarkowym, posypujemy

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Mule w pomidorach 166

Uwielbiamy mule w każdej postaci. Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, podane ze świeżą bagietką. Mule to danie bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie nadaje się na romantyczną kolację. Najlepiej będą smakowały podane z białym lekkim, wytrawnym winem. Warto zaznaczyć, że danie jest bardzo delikatne i zawiera dużo cennych składników mineralnych. Wbrew pozorom jak mogłoby się wydawać, mule(...)bazylię . Do garnka wkładamy umyte mule, przykrywamy i dusimy do momentu kiedy mule się otworzą. Co jakiś czas potrząsamy garnkiem, aby zmienić ich położenie. Mule podajemy ze świeżo pokrojoną bagietką. Smacznego! Post Mule w pomidorach pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe zapiekanki 478

Składniki: 3 średniej długości bagietki 20 małych pieczarek 20 dag żółtego sera (gouda) 1 łyżka masła 1 łyżka oleju roślinnego sól ketchup dymka Sposób wykonania: Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Masło z olejem rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pieczarki i oprószamy solą.  Smażymy do momentu aż pieczarki odparują i lekko się zarumienią. W tym czasie nagrzewamy piekarnik(...)dużych oczkach tarki ścieramy żółty ser. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Nakładamy usmażone pieczarki i posypujemy serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy pokrojoną dymką

Qchnia po prostu
bagietka 165

Rozpuścić drożdże w wodzie. Dodać mąkę ,sól i wymieszać drewnianą łyżką. Przykryć ściereczką i odstawić na 90 minut,aż podwoi swą objętość. Następnie podzielić ciasto na 3 kawałki,uformować bagietkę i przełożyć do formy-blaszki. Ciasto jest lepkie ,ale takie ma być .Po wierzchu naciąć bagietki na skos w 2-3 miejscach. Piec w nagrzanym piekarniku do 240 ° C ( plus

w mojej kuchni
Bagietki czosnkowe 331

Dzisiaj powrót to do przeszłości, czyli do starych zdjęć i przepisów dawno przeze mnie zrobionych. Czy zdarza się wam w sklepach kupować gotowe bagietki czosnkowe? Pewnie tak... a czy próbowaliście zrobić takie bagietki sami w domu? Pewnie nie... a przecież to prosta rzecz, którą z łatwością przygotujecie na kolacje dla całej rodziny i będzie to tańsza wersja niż te kupne

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bruschetty z guacamole i łososiem 202

dobrego awokado - powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem. Przepis na bruschetty z guacamole i łososiem Bagietkę kroimy w cienkie kromeczki, skraplamy je oliwą, a następnie zapiekamy w piekarniku przez ok. 7 minut w temperaturze 170 st. C. Do miseczki przekładamy awokado (aby wydrążyć miąższ z awokado(...)przecinamy je na pół, wyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI   Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grahamki z miodem, oliwą i oliwkami. 148

czemu utworzyły się tak jakby nacięcia, w które powkładałam pokrojoną w plasterki oliwkę. Bułki z wierzchu delikatnie posmarowałam oliwą i przykryłam ściereczką aby podrosły, trwało to około 30 minut. Bagietki pieczemy w temp. 190 - 200 stopni C, przez 30 do 35 minut. Bagietki studzimy na kratce. Lekko ciepłe podajemy z oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Można też podać kawałek

SMYKWKUCHNI