Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

Przepis na : śniadanie

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii. Składniki: 1 bułka bagietka 3 pomidory 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 60g żółtego sera sól pieprz świeża bazylia kilka oliwek Wykonanie: 1.  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć  z nadmiaru soku, a następnie wymieszać ze startym żółtym serem. 2.  Bagietkę pokroić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, przekąski, przekąska, grill, śniadania, bułki, pieczywo, przystawki

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.