Pierwszy przepis na wytrawne śniadanie z patelni. Jajka i pomidory w towarzystwie aromatycznej szynki, czosnku i oregano. Niecodzienne wydanie dobrze znanego jajka sadzonego dla tych, którzy nie przepadają za wersją z boczkiem. Niecodzienny i naprawdę przepyszny pomysł! Składniki 200 g pomidorów z puszki lub 3 duże mięsiste 1 ząbek czosnku 100 g szynki/kiełbaski 2 jajka 1/2 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki czerwonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki bazylii sól pieprz pół średniej cebuli + bagietka do podania Czosnek, c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)