Krewetki w sosie winno-pietruszkowym

Krewetki w sosie winno-pietruszkowym

Co potrzebujemy (na dwie osoby) 50-75 dag mrożonych krewetek - im większe tym lepsze. Najlepiej te ugotowane już żeby się za bardzo w obieranie nie cackać. Koktajlowe raczej się nie nadadzą (choć można spróbować) duża łyżka masła łyżeczka oliwy z oliwek białe wytrawne lub półwytrawne wino do podlania czosnek – 2-3 ząbki (choć dawałem i więcej i było ok) pieprz , sól poszatkowana natka pietruszki – garść bagietka Jak robimy ? na  dużej patelni roztopić masło i dodać oliwę – nie spalić!! jak masło się t...

Czytaj dalej na blogu Snejkusiowe Przepisy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.