Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody?

Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody?

Boczniaki sauté i gremolata – jak smażyć grzyby żeby nie puszczały wody?

Sauté to technika przyrządzania potraw polegająca na smażeniu składników w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Finalnie przygotowane w ten sposób produkty zostają skarmelizowane i apetycznie zbrązowione, smażą się a nie duszą, zachowując wewnątrz swój skondensowany smak i soczystość. U mnie w kuchni to mój ulubiony sposób na smażenie grzybów – zarówno pieczarek, jak i boczniaków. Boczniaki sauté, koniecznie podane z gremolatą, to prosty sposób na pyszną przystawkę lub weekendową kolację – obowiązkowo ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pieczarki, bagietka, przystawki, mielone, przekąska, kolacja, przekąski, dania mięsne, drugie danie, pieczarki przekąska

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.