Razowy orkiszowy na zaparce i zakwasie, z orzechami włoskimi
Razowy orkiszowy na zaparce i zakwasie, z orzechami włoskimi
Chleb wypieczony z mąki orkiszowej na zakwasie pszennym ma delikatniejszy smak, lekko orzechowy. Tutaj smak został dodatkowo wzmocniony zmielonymi orzechami włoskimi. Pełnia aromatu wydobywa się po ukrojeniu pierwszej kromki, zaś smak jest nie do opisania - to nie jest chleb z orzechami, to jest chleb orzechowy...Oczywiście najsmaczniejszy jest tuż po upieczeniu, posmarowany masełkiem.Cieniutka, chrupiąca skórka, duża ilość niewielkich dziurek, delikatna słodycz dzięki dodatkowi miodu. Spora ilość zmielonyc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy, włoska, chleb, pieczenie, orzechy włoskie, mąka orkiszowa, ciasto, miód, proste i szybkie przepisy, bagietka, bułki, pieczywo, chleb razowy, chleb na zakwasie, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, bułka pszenna, szybki ciasto, szybkie ciasto, proste ciasto, lekkie ciasto, proste i szybkie ciasto, lekkie dania
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz