Razowy orkiszowy na zaparce i zakwasie, z orzechami włoskimi

Razowy orkiszowy na zaparce i zakwasie, z orzechami włoskimi

Razowy orkiszowy na zaparce i zakwasie, z orzechami włoskimi

Chleb wypieczony z mąki orkiszowej na zakwasie pszennym ma delikatniejszy smak, lekko orzechowy. Tutaj smak został dodatkowo wzmocniony zmielonymi orzechami włoskimi. Pełnia aromatu wydobywa się po ukrojeniu pierwszej kromki, zaś smak jest nie do opisania - to nie jest chleb z orzechami, to jest chleb orzechowy...Oczywiście najsmaczniejszy jest tuż po upieczeniu, posmarowany masełkiem.Cieniutka, chrupiąca skórka, duża ilość niewielkich dziurek, delikatna słodycz dzięki dodatkowi miodu. Spora ilość zmielonyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.