Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem

Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem

Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem

Filet z kurczaka w lodówce i brak pomysłu jak go przygotować? Proponuję nie kombinować zbyt wiele, tylko postawić na znane połączenie mięsa z pieczarkami. Do tego cebula oraz roztopiony tarty ser żółty i bagietka. W prosty i szybki sposób można „wrzucić coś do brzuszka”;) 500 g piersi kurczaka lub udek bez skóry i kości 300 g pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu balsamicznego 1/2 szkl. bulionu 1 pęczek natki pietruszki około 100-150 g tartego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.