Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho

Składniki: 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 4 pomidory malinowe 2 ogóreki gruntowe 1 zielona papryka 0,5 cebuli 1 duża bułka 0,5 l przegotowanej zimnej wody 2 łyżki octu octu winnego bagietka do podania  sól pieprz ziołowy Sposób wykonania: Obrać i wyciskąć czosnek.Wymieszać z wyjętą wewnętrzną częścią bułki (bez skórki) i 5 łyżkami oliwy. Dolać 0,5 szklanki przegotowanej wody. Jednego pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Gniazdo nasienne wyjąć i i włożyć do blendera. Pozostałą część pomidor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.