Chleb pszenny razowy, z nasionami dyni i czarnuszki
Chleb pszenny razowy, z nasionami dyni i czarnuszki
W książce Hamelnana znalazłem przepis na chleb pszenny razowy (tak naprawę półrazowy), który po drobnych modyfikacjach może być świetną bazą do wypieku całej gamy chlebów z dodatkami w postaci nasion i orzechów. Chleb zawiera idelanie (moim zdaniem) dobrane proporcje pszennej mąki chlebowej, razowej, wody i zakwasu. Co prawda użyta została pewna ilość drożdży piekarskich, ale w niczym to nie przeszkadza. Ciasto ma fajną konsystencję, po upieczeniu miękisz ze sporymi dziurkami, trochę przyciemniony od mąki raz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczenie, dynia, chleb razowy, bagietka, pieczywo, bułki, orzechy, słonecznik, chleb na drożdżach , fajne ciasta, chleb na zakwasie, chleb z ziarnami, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, dynia pieczona, chleb mieszany, bułka pszenna, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz