bagietka - 3616 przepisów (strona:51/242)

Zupa krem z pieczonych pomidorów z grzankami serowymi 74

wody lub bulionu warzywnego Sól, pieprz, cukier/miód 100 ml kremu kokosowego, stałej części mleczka kokosowego lub śmietany do zup Opcjonalnie: Kilka listków bazylii oraz gałązka rozmarynu Do podania - bagietka, ser żółty/mozzarella, pesto bazyliowe Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy pomidorki koktajlowe, pokrojone na ćwiartki większe pomidory, obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę oraz(...)Upieczone warzywa blendujemy z mleczkiem kokosowym/śmietaną oraz 2-3 szklankami wody, a najlepiej bulionu warzywnego. Doprawiamy do smaku solą, cukrem.  4. Bagietkę kroimy na kromki. Smarujemy pesto bazyliowym, posypujemy serem i odrobiną oregano. Pieczemy ok. 10 min. w 200 stopniach. Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama

Czarnawisienka
Smażona burrata z sosem pomidorowym 78

ciągnące pod wpływem ciepła smażenia obrzeże i ten genialny rozpływający się w ustach środek. Burratę podałam na aromatycznym sosie pomidorowym z czosnkiem i chilli, z kromkami domowego chleba. Ale bagietka też będzie pasowała idealnie do tej potrawy! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj(...)Twoich preferencji) – 1 łyżka oliwy z oliwek + oliwa lub olej do smażenia burraty – 1 łyżeczka balsamico (opcjnalnie) – listki świeżej bazylii – sól, pieprz – pieczywo do podania (kromki opiekanej bagietki lub innego rodzaju chleba) Przygotowanie: Burratę wyjmij z opakowania bardzo delikatnie aby się nie porwała i osusz na papierowym ręczniku. Na talerzyki wyłóż mąkę i bułkę tartą lub panko

nietylkopasta.pl
Grillowane krewetki z czosnkiem i Cooking adventure z grillami Weber 100

ogonkami 3-4 ząbki czosnku oliwa z oliwek extra virgen sól czarny pieprz czerwona papryka, najlepiej wędzona papryczka chili pęczek natki z pietruszki 1/2 szklanki białego wina wytrawnego bagietka do podania       Wykonanie Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a papryczkę chili drobno siekamy. Warzywa szklimy na rozgrzanej oliwie, a następnie wrzucamy krewetki i smażymy, aż białko się lekko(...)koniec wlewamy wino i gotujemy, aż wino delikatnie odparuje. Ważne, żeby długo nie gotować krewetek, bo będą gumowate. Dodajemy przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Podajemy z pokrojoną bagietką.  Cooking adventure z grillami Weber Podczas eventu powstały także inne przepyszne dania, które potem testowaliśmy przy wspólnym stole. I tak na naszych talerzach pojawiły się wegetariańskie szaszłyki z tofu podane

Kulinarne przygody Gatity
Pollo con Peperoni 73

zdołasz wypić, by wciąż gotować 😉 Passata pomidorowa – 500 ml Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego Bagietka – jedno – dwudniowa, ma być czerstwa Jeśli mamy już składniki, Pollo con Peperoni czas zrobić Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek oczywiście(...)przykryciem jakieś 30 minut, aż papryka zmięknie. Masz jeszcze wino ❓ Po piątkę zdejmij pokrywkę i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje, zajmie to kilka minut. Na koniec połam lub pokrój bagietkę, włóż do miski i nałóż udo. Wszystko to polej cudownym sosem paprykowo-pomidorowym. Jeśli nie lubisz z jakichś powodów blogów 😉. A masz Instagram, zapraszam do obserwowania mojego skromnego profilu, gdzie

RafalCook
Orzechowy chlebowiec 71

nadzieję zrobić 😉 👥 – 12 kawałków ⏰ – 45 minut 🇵🇱 – Polska 🍺 – Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem 🐴 – Suchy Chleb dla… Oczywiście potrzebujemy kilku składników Czerstwa bagietka – 250 gram Orzechy włoskie – 300 gram posiekanych Żółtka – 8 sztuk Białka – 8 sztuk Masło miękkie niesolone – 225 gram (ja użyłem solonego, mój błąd) 😉 Erytrytol(...)pierwsze białka ubij z odrobiną soli na sztywną pianę i schowaj ją do lodówki. Po drugie miękkie masło przy pomocy miksera kuchenego wymieszaj z erytrytolem. W międzyczasie czerstwą bagietkę, przy pomocy tym razem robota kuchenego, zmiel na malutkie kawałki. Po trzecie nie przestając mieszać robotem, do masła dodawaj żółtka, tak by powstała gładka masa. Po czwarte dodaj przyprawy i skórkę

RafalCook
Błyskawiczne brushetty z pomidorami 94

całą pewnością zachwyci każdego. Szybki przepis na Zupa krem z groszku i pesto Składniki 4 pomidory 1 kulka mozzarelli garść świeżej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy bagietka Błyskawiczne brushetty z pomidorami – przepis Pomidory kroimy na pół, a następnie przy pomocy łyżki wydrążamy gniazdo nasienne. Pozostałą część kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy, kroimy w drobną(...)kosteczkę, bazylię drobno siekamy i dodajemy do pomidorów. Całość mieszamy, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem. Bagietkę kroimy w kromki, na każdej układamy odrobinę pomidorów z mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez ok. 7-8 minut. Ser powinien się roztopić. Smacznego! Artykuł Błyskawiczne brushetty z pomidorami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tartine Bread – Chad Robertson – Chleb z najlepszej piekarni świata 75

Tartine Bread to wspaniała książka wypełniona nie tylko interesującą treścią, ale również klimatycznymi fotografiami Erica Wolfingera. Co do treści, książka podzielona jest na cztery części. Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny . Książka rozpoczyna się od historii chleba i opowieści, jak powstał legendarny chleb Tarine. Następna część poświęcona jest pieczeniu chleba. Wszystko o technikach(...)fermentacji i chlebie Tartine. Podstawy przygotowywania i wypiekania chleba oraz przepisy. Kolejna część to przepisy, ale na inne wypieki, takie jak bagietki, brioszki, croissanty. Na szczególną uwagę zasługuje ostatnia część, gdzie znajdziemy oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. Teraz Twoja kolej, aby zrobić chleb Tarine. Jasne instrukcje, mnóstwo instruktażowych zdjęć, które krok po kroku poprowadzą Cię przez wszystkie etapy

Tajemnice Smaku
Grzanki ze szpinakiem i mozzarellą 54

imprezowy stół, lub na szybką kolację na ciepło. Grzanki pięknie pachną i smakują doskonale! Nawet jeśli nie przepadasz za szpinakiem, to w tej wersji jest naprawdę dobry. Składniki 1 bagietka ok. 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku ser mozzarella kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz Wykonanie 1. Mrożony szpinak rozmrozić na patelni pod przykryciem. Po rozmrożeniu dodać przeciśnięty przez praskę(...)czosnek oraz doprawić solą i pieprzem. 2. Bagietkę pokroić na kromeczki, opcjonalnie można posmarować cienką warstwą masła. 3. Na każdą kromeczkę nałożyć szpinak, a wierzch posypać startym serem mozzarella. 4. Tak przygotowane kanapeczki, włożyć do nagrzanego do 160 st. piekarnika i piec do momentu rozpuszczenia się sera. 5. Po wyjęciu grzanek z piekarnika położyć plasterek pomidorka na każdym kawałku. Artykuł

Alle Dobre!
Wilted lettuce sałatka 98

Oczywiście potrzebujemy kilku składników Sałata lodowa lub rzymska Szczypiorek Plastry boczku Sól Pieprz świeżo zmielony 2-3 łyżki octu jabłkowego lub białego winnego 1 łyżka cukru Bułko – Bagietko – Chleb 4 szklanki mąki orkiszowej 1 szklanka mleka 30 g masła 1 szklanka wody 2 łyżeczki cukru 4 łyżeczki suchych drożdży 2-3 łyżeczki soli Czosnek niedźwiedzi Jeśli mamy już(...)składniki, Wilted lettuce, czas zrobić, zaczynając od pieczywa Bułko – Bagietko – Chleb  Po pierwsze wlej mleko do rondla, dodaj masło i cukier. Podgrzej, aż składniki się rozpuszczą.  W międzyczasie posiekaj dość drobno liście czosnku niedźwiedziego .  Po drugie wlej wodę do rondla, wymieszaj, dodaj drożdże i odstaw na jakieś 10 minut.  W międzyczasie mąkę wymieszaj

RafalCook
Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem 100

Banalnie proste kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem . To pomysł na pyszne, leniwe śniadanie Składniki: ulubiony chleb lub bagietka 1 kulka mozzarelli łosoś wędzony w plasterkach koperek czerwony pieprz masło Przygotowanie: Kromki chleba smarujemy cienko masłem. Układamy pokrojoną w plasterki mozzarellę i wędzonego łososia. Dekorujemy koperkiem. Czerwony pieprz lekko rozgniatamy i posypujemy kanapki. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)też może Cię zainteresować: → Burger wołowy z grillowaną cebulą → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem → Burger rybny (fishburger) → Jajka sadzone na boczku z roszponką i kozim serem → Sałatka z roszponką, wędzonym łososiem i kozim serem .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Frittata szparagowa o truflowym smaku z Chorwacji 85

zakończenie mojej nudnej opowieści, życzę Ci smacznego.  👥 – 1 ⏰ – 10 minut 🇭🇷 – Chorwacja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 2-3 jajka Pęczek szparagów Olej truflowym Sól Pieprz świeżo Bagietka Grana Padano Jeśli mamy już te kilka składników, Frittata szparagowa czeka, by ją zjeść na śniadanie Po pierwsze dzień dobry. Po drugie przygotuj szparagi, odłam zdrętwiałe końcówki i wyrzuć. Nożem(...)patelnię i wlej zielone jajka, lekko zamieszaj i pozwól się smażyć przez chwilę całości, aż frittata się zetnie. Na koniec dodaj główki szparagów, by się zagrzały. W międzyczasie podpiecz bagietkę w tosterze i posyp, startym Grana Padano. Jeśli spodobał Ci się mój przepis, proszę, daj mi znać w komentarzu o tym, będzie mi bardzo miło. To nie jedyne danie

RafalCook
Chorizo w czerwonym winie 89

Hiszpanii, jako przekąska, czyli tapa, i jako danie główne, wszystko w zależności od tego z czym je zaserwujemy. Ja dziś potraktowałam je jako przekąskę i podałam z chrupiącą bagietką. Hiszpanie kochają maczać świeże pieczywo w różnego rodzaju sosach. Przepis pochodzi od babci mojego hiszpańskiego kolegi i jest banalnie prosty do przygotowania. Starajcie się do niego wykorzystać surowe chorizo, po uduszeniu(...)wlewamy wino i pokrojoną w plasterki kiełbasę.  Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy.  Chorizo najlepiej smakuje podawane na ciepło z dodatkiem bagietki

Kulinarne przygody Gatity
Mini kanapeczki z łososiem, koperkiem i słonecznikiem 125

kanapeczki, które na pewno już większość z Was zna. My bardzo lubimy, do sałatki. Kanapeczki idealnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa. Polecam i miłej środy Wam życzę :-) Składniki: 1 bagietka 1 opakowanie wędzonego łososia świeży koperek serek naturalny prażony słonecznik 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Bagietkę kroimy na kanapki, smarujemy serkiem naturalnym. 2. Na serek układamy kawałki łososia

kruche babeczki
Zupa serowo-porowa na rosole 130

Doskonała i aromatyczna zupa, którą możecie podać z grzankami lub bagietką. Z większą ilością pieprzu może być bardzo rozgrzewająca. Od teraz nie będziecie mieć również problemu z rosołem, który został z obiadu Co potrzeba: 1 por (ok. 400 g), 2 większe cebule ( ok. 300 g), 300 g serka topionego w ulubionym smaku, 1 l rosołu , 50 g masła, Sól, Pieprz(...)Grzanki lub bagietka Wykonanie: W większym rondlu rozgrzewamy masło, dajemy pokrojoną drobno cebulę, dusimy do miękkości na średnim płomieniu często mieszając, żeby się nie przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por będą miękkie wlewamy rosół , dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu 10 minut

Bułka z Chlebem
Krem porowo- ziemniaczany 105

duże pory 1 cebula 1 marchewka 500g ziemniaków sól pieprz szczypta oregano szczypta majeranku szczypiorek gęsta śmietana oliwa łyżka masła 800 ml buliony warzywnego Składniki na domowe grzanki bagietka masło 1- 2 ząbki czosnku sól Zupa krem porowo- ziemniaczany Z pora zdejmujemy wierzchnie liście, następnie kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka i przesmażamy na maśle. Do pora dodajemy pokrojoną(...)oliwy i mieszamy. Przepis na domowe grzanki Czosnek przeciskamy przez praskę, albo ścieramy na tarce. Mieszamy z masłem w temperaturze pokojowej, doprawiamy do smaku odrobiną soli. Pokrojoną w kromki bagietkę smarujemy odrobiną masła i zapiekamy ok. 5-7 minut w temperaturze 200 st. C. Następnie kroimy ją w dużą kostkę. Krem z porów podajemy z łyżką gęstej śmietany, posypanej szczypiorkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania