bagietka - 3616 przepisów (strona:55/242)

Zupa cebulowa-francuska 60

smaku 1 liść laurowy 4 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki tymianku 1/2 średniej cytryny 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego kilka kromek chleba lub bagietki do grzanek - ser Gruyere choć ja dziś użyłam sera koziego Instructions Włoszczyznę obrać umyć i włożyć do wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zagotować. Kiedy warzywa(...)minut, dodać plasterek cytryny oczywiście wcześniej cytrynę należy wyszorować i sparzyć, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby dodać więcej tymianku, zakwasić sokiem z reszty cytryn. Kromki chleba lub bagietki spiec w piekarniku na złoty kolor, kiedy grzanki są już rumiane posypać je wcześniej startym serem, zapiec do rozpuszczenia się sera. Zupę nalać do miseczek na wierzchu ułożyć grzanki. Smacznego

SprawdzonaKuchnia.pl
Krem z marchewki 60

płatkach sól 1 łyżka tartego imbiru 1,5 łyżki słodkiej papryki sok wyciśnięty z połowy pomarańczy sok z cytryny do zakwaszenia zupy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Dodatkowo bagietka lub chleb do przygotowania grzanek garść liści mięty kolendry, bazylii, tymianku lub innej ulubionej zieleniny Instructions Marchewki pokroić w kostkę Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na rozgrzanym maśle ( można zrobić(...)warzywny lub rosół, gotować przez 20 - 25 minut, marchewki powinny być miękkie Blenderem ręcznym zmiksować zupę na gładki krem, doprawić przyprawami, dodać sok z pomarańczy i cytryny oraz skórkę Bagietkę lub chleb pokroić na małe kawałki, na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju przygotować chrupiące grzanki Zupę podawać z siekanymi ziołami, grzankami i ewentualnie z odrominą śmietany lub jogurtu Smacznego! Artykuł

SprawdzonaKuchnia.pl
Shakshuka (Szakszuka) 73

tofu zamiast jajek, jeśli jesteście na diecie wegańskiej. Jeśli natomiast jesteście mięsorzerni, dorzućcie troszkę ostrej kiełbaski, siekane mięso lub fasolkę. Do szakszuki koniecznie podajcie domowe pieczywo! Serek z jogurtu Bagietka ekspresowa Bagietka wieloziarnista 📖 Przepis Print Shakshuka (Szakszuka) .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Najlepsze śniadanie! Course Śniadanie Cuisine Mediterranean Keyword jajka, shakshuka, szakszuka Prep Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym 102

Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i serem pleśniowym Składniki: około 200 g świeżego szpinaku baby 250 g boczku surowego wędzonego w kostce 100 g sera z niebieską pleśnią 1 pół bagietka lub dwie pszenne bułki Dressing musztardowo-miodowy: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy (u mnie chrzanowa) około 75 – 100 ml oleju lub oliwy(...)suchą patelnię wrzucamy pokrojony w małą kostkę boczek i smażymy, aż się wytopi i będzie chrupiący. Gotowy przerzucamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Wytopiony tłuszcz zlewamy z patelni. Bagietkę kroimy w kostkę. Następnie smażymy ją na tej samej patelni co boczek – dzięki temu nabierze więcej smaku. Kiedy będą rumiane i chrupiące przesypujemy do miseczki. Później myjemy szpinak, dobrze osuszamy

PatiGotuje
Bułki z suszonymi pomidorami 100

zapoznania się z innymi moimi przepisami na słone wypieki, np.: paluchy drożdżowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/paluchy-drozdzowe.html), domowe bułki do hot dogów (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/buki-do-hot-dogow.html), bagietki czosnkowo - serowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/bagietki-czosnkowo-serowe.html), bagietki czosnkowo - ziołowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/bagietki-zioowo-czosnkowe.html), proziaki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html), szybkie bułki śniadaniowe (link

Waniliowe Improwizacje
Pyszna sałatka na piknik 93

dymki 150 g mini mozzarella 3 łyżki pesto z jarmużu, tutaj przepis 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 puszka tuńczyka w zalewie 1 bagietka 50 ml oliwy do posmarowania Nastaw piekarnik na 200ºC. Pokrój bagietkę na cienkie kromki, posmaruj je oliwą i zrumień w nagrzanym piekarniku. Grzanki można owinąć w folię aby były ciepłe, jeśli

codojedzenia
Talerz dobroci – kompozycja nr 1 65

sztuki Ser kozi w plastrach opakowanie około 8 cm kawałek kiełbasy suchej fuet(jest to kiełbasa wieprzowa, podobna do salami) mała cebula szczypior- 2 łyżki posiekanego mała czerwona papryka bagietka pszenna rukola- 4 łyżki posiekanej sos: oliwa z oliwek- 3 łyżki z łyżeczką soku z cytryny. sól i pieprz do posypania Robimy! Kroimy sery w plastry układamy na talerzu obok(...)Kiełbasę kroimy w plasterki, układamy na ser, posypujemy posiekaną papryką i cebulką. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu czarnego i polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorem i rukolą. Podajemy z bagietką. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom
Kanapki z jajecznicą i kiełbasą 92

Niby taka zwykła jajecznica z kiełbasą ale zawsze można podać ją inaczej i od razu mamy inne śniadanie Składniki / 1 porcja: -2 wiejskie jaja – mała bagietka – kawałek wiejskiej kiełbaski – 1/2 cebuli – 1/2 pomidora – mieszanka ulubionych ziół np. toskańskich – tarty parmezan – kilka liści ulubionej sałaty np. rzymskiej Przygotowanie: Bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy

I LOVE LIFE
Paluchy drożdżowe 94

dogów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na słone wypieki, np.: domowe bułki do hot dogów (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/buki-do-hot-dogow.html), bagietki czosnkowo - serowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/bagietki-czosnkowo-serowe.html), bagietki czosnkowo - ziołowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/bagietki-zioowo-czosnkowe.html), proziaki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html), szybkie bułki śniadaniowe (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Bułki do hot dogów 114

podgrzanymi parówkami w formie tradycyjnych hot dogów, lub wykorzystać je do kanapek.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na słone wypieki, np.: bagietki czosnkowo - serowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/bagietki-czosnkowo-serowe.html), bagietki czosnkowo - ziołowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/bagietki-zioowo-czosnkowe.html), proziaki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html), szybkie bułki śniadaniowe (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Bruschetta z hummusem 56

Składniki/2 porcje: – 1 duża ciabatta lub mała bagietka –  gotowy klasyczny  hummus np. z tego przepisu  – 1 świeży pomidor – 1 mozzarella – świeża rukola – ok. 60g sera pleśniowego koziego Przygotowanie: Ciabattę lub bagietkę kroimy na mniejsze kawałki. Smarujemy hummusem . Mozzarellę odsączamy z wody i kroimy w plastry. Układamy na naszych

I LOVE LIFE
DOMOWE WYPIEKANIE – KAROLINA SMYK 129

chciałam się z Tobą podzielić. Dlatego znajdziesz przepis na puszysty strucel czekoladowy, chlebek bananowy, kryzysowe drożdżowe, czy puszyste bułeczki, które możesz przygotować w wielu różnych formach, jak choćby pół-bagietki, bagietki i bułeczki o dowolnym kształcie. W e-booku znajdziesz część przepisów na chleby z koszyczka i z keksówki.  Chleby możesz wypiekać posiadając garnek żeliwny lub bez jego udziału

SMYKWKUCHNI
Ratatouille 101

Ratatouille to francuski gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki z cebulą. Danie które można zjeść z bagietką lub ryżem, makaronem. Może też stanowić dodatek do mięs, chociaż ja lubię je jeść samodzielnie. Sekretem aromatycznego ratatouille jest to, żeby każde warzywo smażyć osobno, wtedy zachowuję najwięcej smaku i potem na końcu podduszone razem robią prawdziwą bombę smakową. Ja dodatkowo(...)ogień. Paprykę obrać ze skórki, pokroić w paski dodać do warzyw, dorzucić porwaną bazylię, i dusić ok 15 minut, posolić i popieprzyć, dodać drugą łyżkę octu balsamicznego. Podawać z bagietką, ryżem albo makaronem

Smaczny zeszyt
Zupa cebulowa 111

ząbki czosnku 150 ml białego wytrawnego wina 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 50 g masła 50 g oliwy 2 liście laurowe sól pieprz tymianek Dodatkowo: bagietka ser u mnie mozzarella 1. Wcześniej przygotowujemy bulion. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. W garnku roztapiamy masło i oliwę. Wrzucamy naszą pokrojoną cebulę i dusimy na średnik ogniu około(...)następnie dodajemy wino. Dusimy chwilę, żeby odparowało.  3. Teraz wlewamy bulion i gotujemy około 30 minut.  4. Tak z 5 minut przed końcem gotowania wkładamy naszą pokrojoną bagietkę, którą posypujemy serem do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 4-5 minut na termoobiegu.  5. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.  Podajemy

kruche babeczki
Niecodzienny krem pieczarkowy z dodatkiem 108

cebula 700 ml bulionu (ja kiedy potrzebuję bulionu na szybko korzystam z mojej pasty bulionowej, którą możecie znaleźć kilkając w ten link  ) śmietana do zup 1-2 łyżki bagietki mozzarella Do pesto pietruszkowego potrzebujemy: duży pęczek natki pietruszki 5 ząbków czosnku 1 łyżka startego parmezanu lub sera grana padano oliwa z oliwek ok. 3-4 łyżek Jak przygotować krem(...)śmiało zmiksować. Dodajemy śmietanę.  Grzanki z pesto pietruszkowym Miksujemy wszystkie składniki: natkę pietruszki, obrany czosnek, parmezan oraz oliwę z oliwek. Lekko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Bagietki kroimy na  kromeczki o grubości 1 cm. Smarujemy je pesto, posypujemy startą mozzarellą. Bezpośrednio przed podaniem opiekamy w piekarniku przez 7 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Kuchnia moimi oczami

Proponowane wyszukiwania