bagietka - 3616 przepisów (strona:58/242)

2 smaczne śniadania z płatkami Lubella 132

garna. Wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem przez około 5 minut. Dodać miód, wymieszać. Podawać z omletem, posypać płatkami. Tosty francuskie z duszoną śliwką, 2 porcje: 6 kromek bagietki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masło klarowane do smażenia 200 g śliwek węgierek 1 łyżka miodu 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki soki(...)cytryny Jako dodatki: płatki Lubella Choco Muszelki jogurt naturalny W misce roztrzepać jaja z miodem, wlać mleko oraz ekstrakt i wymieszać. Włożyć pokrojoną bagietkę, dokładnie zamoczyć kromki i podsmażyć na maśle klarowanym. Podawać na ciepło, z gorącymi śliwkami, jogurtem oraz pokruszonymi płatkami Choco Muszelki. Śliwki drobno pokroić, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Gotować około 5 minut, aż się

Kraina Miodem Płynąca
4 włoskie przepisy na śniadanie w stylu "la dolce vita" 147

śniadanie ekspresowe, a jednocześnie tak cieszące oko swoją urodą! W wersji wegetariańskiej zastąpcie szynkę posiekanymi orzechami laskowymi. ➤czas przygotowania: 15 min. Składniki / na 6 porcji: 6 kromek ciabatty lub bagietki rustykalnej  ok. 2 łyżek oliwy  80 g gorgonzoli (lub innego sera z niebieską pleśnią) 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego   6 plastrów szynki parmeńskiej (lub innej(...)suszonej szynki) 2-3 figi   łyżka miodu  Przygotowanie bruschetty z gorgonzolą i figami:    Ciabattę lub bagietkę pokrój na kromki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni C (górna grzałka) i opiecz, aż chleb stanie się chrupiący (ok. 5 minut). Gorgonzolę rozgnieć widelcem ze śmietaną

Chilli Czosnek i Oliwa
Dietetyczne bagietki pełnoziarniste 78

Uwielbiam domowe pieczywo! Nic nie smakuje i nie pachnie lepiej, niż domowy chleb czy bułki. Moja dzisiejsza propozycja to dietetyczne bagietki pełnoziarniste. Bagietki z mojego przepisu

Vegan Taste
Zapiekanka na bagietce ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 84

Kilka dni temu zaprezentowałem przepis na dietetyczne, pełnoziarniste bagietki. Dzisiaj mała propozycja jak je wykorzystać – zapiekanka na bagietce! Zapiekanki na pieczywie kojarzą mi się

Vegan Taste
Rydze z patelni z białym winem 115

białym winem 0.5 kg rydzów 2 ząbki czosnku 1/2 kostki masła 2 łyżki oleju rzepakowego szklanka białego wina wytrawnego 2 łyżeczki soli ( ale tu weź tyle ile chcesz ! ) 1 bagietka   Na patelnie wlałam olej i dodałam masło. Gdy to się podgrzewało na patelni, ja obrałam czosnek i pokroiłam go w plasterki. Gdy masło połączyło się olejem wrzuciłam czosnek , pozwoliłam(...)pysznie to już pachniało, po chwili posoliłam je i dodałam białe wino. Zrobił się pyszny sos, rydze się dodusiły w nim i już gotowe. Można było podawać z bagietką.   A przy okazji wiecie w Polsce jest Święto Rydza w Wysowej ? Mniam !     Rydze z patelni z białym winem

Kuchnia na wzgórzu
Bruschetta z pomidorami i świeżą bazylią 169

również zastąpić naszą kolację. Składniki i przepis są poniżej… Składniki 2 dojrzałe pomidory garść liści bazylii 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek sól pieprz świeża bagietka Bruschetta z pomidorami i świeżą bazylią – przepis Z pomidorów wydrążamy środek i kroimy je w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Czosnek drobno siekamy i rozcieramy(...)solą. Bazylię rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce z odrobiną oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy w kromki i układamy na nich przygotowany farsz. Zapiekamy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 7-8 minut. Smacznego! Artykuł Bruschetta z pomidorami i świeżą bazylią pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa peperonata z cheddarem- z pieczonej papryki i pomidorów 131

litra rosołu 3 duże papryki czerwone 1/2 kg pomidorów malinowych 25 g masła klarowanego 1 ząbek czosnku szczypta soli oraz cukru trzcinowego około 40 g sera cheddar 1 bagietka Papryki przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut, aż skórka się mocno spiecze(...)dodatkiem sprasowanego ząbku czosnku. Kiedy soki lekko się zredukują (nie odparowywać do końca!), dodać paprykę, przesmażyć razem 5 minut. Warzywa przełożyć do wrzącego rosołu, zagotować i zmiksować. Podawać z bagietką zapieczoną z cheddarem i dodatkowo wierzch zupy posypać startym serem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Caponata. 140

duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine sól himalajska, pieprz czarny do smaku do podania: bagietka, orzeszki cedrowe lub pinii, listki bazylii Przygotowanie: Bakłażany pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, przełożyć na sito, odstawić na pół godziny. Następnie wytrzeć bakłażany za pomocą ręcznika papierowego. Obsmażyć na mocno(...)średnim ogniu. Następnie dodać podsmażone wcześniej bakłażany, pokrojone oliwki, cukier, ocet winny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić do schłodzenia. Caponatę podawać w temperaturze pokojowej na tostach z bagietki obsmażonej na oliwie, udekorowaną orzeszkami i listkami bazylii. Smacznego

Codziennik Kuchenny
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 174

minut czasu, aby stworzyć niebanalną przekąskę. Idealna propozycja na kolację we dwoje, do lampki wina ❤ P.S. Carpaccio z czarnej trufli dostępne jest w sklepie Kuchnia Włoska . Składniki: 1 bagietka 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/2 słoiczka carpaccio z czarnej trufli w oliwie z oliwek garść rukoli sól Wykonanie: Ser mozzarella kroimy w cienkie plastry. Carpaccio z czarnej trufli kroimy(...)drobne kawałki. Rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.  Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy z obu stron oliwą pochodzącą ze słoiczka carpaccio z czarnej trufli. Układamy na patelni grillowej. Gdy dolna strona się zrumieni, to przewracamy kromki na drugą stronę. Na wierzchu każdej grzanki kładziemy plasterek mozzarelli oraz drobno pokrojone carpaccio z czarnej trufli. Trzymamy na ogniu

Kuchnia MagdaLeny
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 174

minut czasu, aby stworzyć niebanalną przekąskę. Idealna propozycja na kolację we dwoje, do lampki wina ❤ P.S. Carpaccio z czarnej trufli dostępne jest w sklepie Kuchnia Włoska . Składniki: 1 bagietka 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/2 słoiczka carpaccio z czarnej trufli w oliwie z oliwek garść rukoli sól Wykonanie: Ser mozzarella kroimy w cienkie plastry. Carpaccio z czarnej trufli kroimy(...)drobne kawałki. Rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.  Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy z obu stron oliwą pochodzącą ze słoiczka carpaccio z czarnej trufli. Układamy na patelni grillowej. Gdy dolna strona się zrumieni, to przewracamy kromki na drugą stronę. Na wierzchu każdej grzanki kładziemy plasterek mozzarelli oraz drobno pokrojone carpaccio z czarnej trufli. Trzymamy na ogniu

Kuchnia MagdaLeny
Zupa cebulowa z serowymi grzankami. 144

łyżki masła sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku pół łyżeczki tymianku suszonego pół łyżeczki bazylii suszonej 5 dag sera żółtego Na grzanki: 1 bułka lub pół bagietki 5 dag sera żółtego Wykonanie pysznej zupy cebulowej: 1. Cebule obieramy i kroimy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i szklimy przez kilka minut, uważamy żeby za mocno nie przypiec. Cebulę(...)zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy zioła, starty ser na tarce o dużych oczkach i przyprawimy do smaku solą i pieprzem. 2. Bułkę lub bagietkę kroimy na cieniutkie kromeczki, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku, aż będą grzanki chrupiące i ser się roztopi. 3. Gorącą zupę podajemy z grzankami.Smacznego życzę. Moje rady: Z przepisu wychodzi

Izabelawkuchni
Sałatka z kurczakiem i parmezanem 168

kurczaka –  6 łyżek tartego parmezanu –  kilka pomidorków koktajlowych –  1 mała sałata rzymska –  4 grzanki o grubości ok.2 cm np. z bagietki sos cezar – 4 łyżki majonezu – 1 łyżeczka sosu worcestershire (dostępny w sieciówkach) – 1 łyżeczka musztardy – 1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku(...)pieprzem. Grillujemy na wysmarowanej oliwą patelni grillowej. Ściągamy kurczaka z patelni, lekko studzimy i  kroimy na mniejsze paski. Na tej samej patelni przygotowujemy grzanki z pieczywa (np. z bagietki). Następnie kroimy grzanki w kostkę. Sałatę osuszyć i pokroić na mniejsze części. Wyłożyć na głębokie talerze. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe, kurczaka i grzanki. Na koniec posypać sałatkę tartym drobno

I LOVE LIFE
Mule w cydrze 167

doda tej potrawie odrobinę słodyczy. Przepis oraz lista składników znajduje się poniżej…. Składniki 1 kg świeżych muli 2 ząbki czosnku 1 szklanka cydru oliwa koperek natka pietruszki świeża bagietka Mule w cydrze – przepis Mule dokładnie myjemy. Wszystkie otwarte wyrzucamy. Umyte mule wkładamy do garnka, polewamy odrobiną oliwy, dodajemy 1/2 szklanki cydru i gotujemy pod przykryciem ok. 3 minut(...)resztę cydru, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę natki pietruszki i koperku. Gotujemy 2-3 minuty. Przygotowanym sosem polewamy mule, posypujemy dla dekoracji natką pietruszki i podajemy ze świeżą bagietką. Smacznego! Artykuł Mule w cydrze pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania