bagietka - 3616 przepisów (strona:62/242)

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami 142

jest to ani lekka ani zdrowa przekąską;). Jest natomiast przepyszna, smażony ser rozpuszcza się w środku i możemy maczać w nim grzanki . 1 ser camembert - krążek garść rukoli 1/4 bagietki masło sól 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia 2 łyżeczki żurawiny do mięs i serów, u mnie od Stovit   1. Ser camembert panierujemy w jajku, bułce(...)jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. 2. Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu aż zaczną się rumienić. 3. Na talerzu układamy grzanki, rukolę i ser. Na ser wykładamy żurawinę

Szefowa kuchni
Sałatka „prawie” Cesar 166

parmezanu Składniki na sos musztardowy 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz sok z 1/4 cytryny Składniki na grzanki 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku bagietka Przepis na sos musztardowy Do miseczki dodajemy musztardę, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przepis na czosnkowe grzanki Masło(...)mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Bagietkę kroimy w kromki, a następnie rumienimy na suchej patelni. Jak będą rumiane dodajemy masło i chwilę smażymy z obu stron, aż grzanki wchłoną całe masło. Przepis na sałatkę „prawie” Cesar Na talerzu układamy sałatkę, a następnie podzieloną na mniejsze kawałki szynkę szwarcwaldzką. Całość polewamy sosem musztardowym, posypujemy po wierzchu tartym parmezanem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pucharek włoskiego caprese 108

Składniki: (2 porcje) 2 kulki mozzarelli w zalewie Galbani 4 łyżki mleka 3 pomidory 1 papryczka chilli 20g liści świeżej bazylii 6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz 1 bagietka oliwa czosnkowa Wykonanie: 1. Ser mozzarella odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze części, dodać mleko, szczyptę soli i zmiksować na gładką masę, następnie przełożyć do pucharków. 2. Pomidory umyć, pokroić(...)przełożyć do naczynia, dodać oliwę, pieprz, sól i zmiksować do postaci gładkiego musu. Następnie przelać do pucharków i wstawić do lodówki na około 60 minut. Udekorować listkiem bazylii. 4. Bagietkę pokroić na kromki, skropić oliwą czosnkową i opiec w tosterze aż kromki będą chrupkie i się zrumienią. 5. Dobrze schłodzone caprese podawać z grzankami. Lato w pełni, nadal czujemy ciepło

Szalona Kuchnia Eweliny
Leczo z cukinią 126

prawdę niezwykłe, że z tak prostych składników można przygotować tak wspaniałe, sycące danie. Mnóstwo chrupiących, sezonowych warzyw w jednym daniu, które najlepiej smakuje z pajdą pachnącego chleba lub świeżej bagietki z masłem, która można nabierać nadmiar pysznego sosu. Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 40 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 30 min Czas(...)zielonej 200 ml wody 4 papryki różnokolorowe 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżka smalcu 2 łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki ⅓ łyżeczki cukru pieprz czarny sól Dodatkowo świeża bagietka Instructions Cukinie oraz paprykę dokładnie myjemy. Na dużej patelni do duszenia rozgrzewamy smalec, wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i podsmażamy. Podsmażoną kiełbasę przekładamy na talerz, pozostawiając tłuszcz na patelni. Następnie

Wędrówki po kuchni
Maślane grzanki z serkiem i wiśniami 170

Doskonały sposób na pyszne śniadanie na słodko lub podwieczorek. Grzanki można z powodzeniem podpiec również na grillu. bagietka masło  kremowy, naturalny serek kanapkowy frużelina wiśniowa posiekane migdały Bagietkę pokroić na skośne kanapki, z obu stron cienko posmarować masłem. Na rozgrzanej patelni usmażyć tosty. Ciepłe grzanki posmarować serkiem, nałożyć frużelinę i posypać migdałami

Smakołyki Asi
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 292

sporą szczyptę soli. Pod koniec blendowania dodajemy 2 łyżki wody z gotowania fasolki. Odsączoną fasolkę łączymy z pesto – pyszne na ciepło i na zimno. wiejski chleb, ciabatta lub bagietka, oliwa czosnkowa, ricotta, świeże figi, miód. Grzanki z ricottą i figami to coś wybornego. A zajmują tylko kilka chwil. Wystarczy pokrojony chleb (bagietkę czy ciabattę) podsmażyć do zezłocenia na czosnkowej

Poezja smaku
Kurczak pieczony w sosie z kolendrą i limonką. Porcjowanie kurczaka 172

lekki w smaku – bardzo letni! Nam perfekcyjnie smakował z ugotowaną na sypko kolorową komosą ryżową, ale świetnie jako dodatek do tak upieczonego mięsa i sosu sprawdzi się ryż, chrupiąca bagietka i gotowane albo upieczone ziemniaki. Przepis jest prosty i niewymagający – kupcie jak najlepszego kurczaka, to on jest tutaj gwiazdą! Do tego przepisu możecie użyć udek kurczaka, albo całego kurczaka(...)łyżki soku z limonki 2 łyżeczki skórki startej z limonki 5-6 łyżek grubo posiekanej kolendry albo natki pietruszki 2-3 szczypiory z cebulką do podania – kasza, ryż, bagietka, cieniutkie plasterki limonki

Karo in the Kitchen
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 169

ricotta. Pieczarki, smażmy na średnim ogniu do momentu aż wyparuje z nich cała woda. Pieczarki jak inne grzyby w trakcie smażenia puszczają tejże wody dość dużo. Chleb zastąpić możemy bagietką i użyć więcej kromek niż cztery. Jeśli kromki bagietki są małe to kanapeczek uzyskamy więcej. Lubisz grzyby? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Pieczone podudzia kurczaka . The post

mecooks
Sałatka Ani z krewetkami wg Aleex 114

opakowanie rukoli • 100 g chudego boczku • spora garść pomidorków koktajlowych • 1 czerwona cebula • 50 g parmezanu w płatkach • 150 g średnich krewetek • 2 ząbki czosnku • oliwa czosnkowa • olej • bagietka • masło czosnkowe • natka pietruszki • zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1. Na patelni zrumienić boczek pokrojony w kosteczkę. Odsączyć z tłuszczu. Odłożyć do przestygnięcia. 2. Na patelni rozgrzać olej. Wcisnąć 2 ząbki czosnku(...)podsmażyć. Włożyć na patelnię obrane krewetki, posypać posiekaną natką pietruszki, odsączyć, odłożyć. 3. Bagietkę pokroić na kromki, każdą posmarować masłem czosnkowym, lekko oprószyć ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku do zrumienienia. 4. W misie wymieszać sałaty z rukolą, dodać zrumieniony boczek, pomidorki przekrojone na pół, paseczki czerwonej cebuli, płatki parmezanu. 5. Skropić oliwą czosnkową, wymieszać. 6. Na wierzchu ułożyć przygotowane krewetki

W mojej kuchni
TO JUŻ 6 SZALONYCH LAT! 121

fantastyczni ludzie, pyszne jedzenie i trunki, fajna aranżacja i uśmiechy od ucha do ucha! I tyle! Co zagościło na stole? Zobaczcie! CHRUPIĄCE GRZANKI Z ORIENTALNĄ SAŁATKĄ KRABOWĄ SKŁADNIKI: * chrupiące bagietki * awokado SAŁATKA: * paluszki krabowe „surimi” * por ( biała część ) * świeży ogórek * majonez ( oczywiście najlepszy jest TEN domowy ) * cytryna, limonka * sól, pieprz * świeże zioła do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Paluszki krabowe(...)ogórka ( wydrążamy środek ) kroimy bardzo drobno. Majonez doprawiamy skórką z limonki, posiekaną miętą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy do posiekanych składników, mieszamy. Podajemy z awokado na delikatnie zgrillowanej bagietce. Saska o smaku Pomarańczy z Nutą Bourbona idealnie rozbudziła kubki smakowe gości. Już sam jej zapach zaostrzał apetyt! Wg. mnie świetny aperitif do lekkich dań np. na bazie ryb lub owoców

Ostra na Słodko
JAJKA SADZONE NA SZYNCE - szybkie śniadanie na ciepło 207

szynce - przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na jajka sadzone na szynce. SKŁADNIKI: na 1-2 porcje 2 świeże jajka 2 plasterki szynki 2 kromki chleba lub bagietki, opieczone na złoto 2 łyżki masła sól, pieprz ziołowy  dodatkowo: kilka liści sałaty pomidorki koktajlowe rzodkiewki posiekany koperek oliwa extra vergine kilka kropel octu balsamicznego lub soku z cytryny(...)Krok 4. Na talerzyku układamy liście sałaty, pomidorki, rzodkiewki i posiekany koperek, polewamy oliwą extra vergine i skrapiamy octem balsamicznym - dokładamy gotowe jajka na szynce oraz podpieczone kromeczki np. bagietki. Smacznego :) Jajka sadzone na szynce fot. Moja Książka Kucharska Przepis zaktualizowany

Moja Książka Kucharska
Bruschetta z truskawkami 132

Składniki : • pełnoziarnista bagietka • oliwa z oliwek • oregano • truskawki • listki mięty • otarta skórka z cytryny • świeżo mielony pieprz, sól morska Przygotowanie : Bagietkę kroimy wzdłuż polewamy oliwą, oprószamy oregano i zapiekamy w piekarniku - najlepiej w temp. 100-120 stopni - tak by skórka była chrupiąca, a środek dość miękki . Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną

KUCHNIA POLSKA
Zapiekanki z rybą 122

kolację. Jeżeli przygotowaliście Państwo dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Będą one wskazówką dla innych jak i również miłe dla mnie. Składniki 4 bagietki krótkie 400 g filetów rybnych (dałam mintaja) 100 g żółtego sera 2 cebule 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 3 łyzki oleju sól pieprz 2 łyżki mąki ketchup Rybę oprószyć(...)solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Bagietki przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę posmarować masłem czosnkowym. Ułożyć na nim plasterki cebuli, rybę pokrojoną w mniejsze kawałki i posypać obficie serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się

O kuchni z uczuciem
Grzanki z kozim serem na sałatach z oliwą i świeżo zmielonym pieprzem 77

Danie banalne proste w wykonaniu, ale bardzo smaczne. Składniki: bagietka ser kozi do smarowania sałaty oliwa świeżo mielony pieprz Przygotowanie: bagietkę pokrój w kromki i podpiecz w rozgrzanym piekarniku do zrumienienia na desce połóż sałaty, skrop je oliwą z oliwek i oprósz świeżo zmielonym pieprzem wyjmij grzanki z piekarnika i posmaruj je kozim serkiem, a następnie ułóż na sałatach Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kanapka ze szparagami i łososiem 138

Dijon – 2 łyżki majonezu – 1 łyżeczka siekanego koperku PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotuj wodę. Szparagi umyj, odłam końcówki i włóż do gotującej się wody dosłownie na 2 minuty. Bagietkę przekrój wzdłuż. Możesz wsadzić ją na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby była bardziej chrupiąca, ale nie jest to konieczne. Z majonezu, musztardy, siekanego koperku zrób sos do kanapki. Na bagietce

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania