bagietka - 3616 przepisów (strona:53/242)

Krewetki w sosie pomidorowym z fetą 88

pomidorów 100 ml bulionu z kurczaka lub warzyw 1/4 łyżeczki płatków chilli 1 łyżeczka soli 40-60 g sera feta natka pietruszki lub kolendry i cząsteczki cytryny do podania bagietka lub chleb na zakwasie , klasyczne lub czosnkowe masło do podania Przygotowanie : Piekarnik rozgrzej do 200 st C. Posiekaj warzywa: pokrój bardzo drobno czosnek, szalotkę. Paprykę pokrój w drobną kostkę(...)całość na 5 minut do piekarnika, aby ser się lekko zrumienił i zapiekł. Krewetki rozłóż w głębokie talerze i posyp świeżą natką pietruszki. Podawaj od razu, najlepiej z domową bagietką i pysznymi smakowymi masłami takimi jak masło ziołowe i masło czosnkowe . Podaj do nich cząstki cytryny lub limonki, sok wzbogaci smak. Smacznego! Artykuł Krewetki w sosie pomidorowym z fetą pochodzi

nietylkopasta.pl
KOLOROWE MINI KANAPKI NA IMPREZĘ 74

smaczne. Idealna przekąska podczas imprez okolicznościowych. Tak naprawdę takie kanapeczki można przygotować ze wszystkich składników jakie tylko lubicie. Rzodkiewka, sałata, jajka, papryka, pomidor... wszystko co tylko chcecie. Składniki: * bagietka * liście sałaty * plasterki ulubionej wędliny * plasterki sera * ogórek * pomidor * ogórek kanapkowy (użyłam  Moryń ) * odrobina szczypiorku do posypania na wierzch * masło do posmarowania Wykonanie: Bagietkę pokroić na cienkie kromeczki. Każdą posmarować

Zrób to smacznie
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 82

łatwość w przygotowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania pysznego i aromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie pasowało czerwone wino. Moje danie jest(...)szparagową i koncentrat pomidorowy. Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki i świeżą bagietką. Smacznego. Wpis zawierał lokowanie produktów marki FAKTORIA WIN Więcej informacji i pełen asortyment znajdziecie na stronie  www.faktoriawin.pl

kulinarnyJa
Sałatka prawie grecka 119

Przepis na: Sałatka z kurczakiem i parmezanem Składniki dowolny miks sałat 2 ogórki gruntowe, zielone 1 duży pomidor 15 oliwek ser feta 3-4 łyżki oliwy Składniki na grzanki bagietka 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól Sałatka prawie grecka – przepis Ogórek kroimy na pół, a następnie usuwamy gniazda nasienne. To praktycznie sama woda, więc popsują nam smak całej(...)przepis na Sałatka „Tęczowy krąg” Grzanki z masłem czosnkowym – przepis Masło powinno być w temperaturze pokojowej. Mieszamy je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie każdą kromkę bagietki smarujemy tak przygotowanym masłem i wszystko pieczemy w 170 st. C. przez ok. 6-7 minut. Sałatkę podajemy z jeszcze ciepłymi grzankami. Sałatka prawie grecka Smacznego! Artykuł Sałatka prawie grecka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GRZANKI Z PIEKARNIKA. Z CHORIZO I MOZZARELLĄ 146

razem moje grzanki zrobiłam z pikantnym chorizo, które nadało im niepowtarzalnego smaku...😍😎 Użyłam: bagietkę na grzanki 1 cebulę 1 laskę chorizo ser typu mozzarella (starkowany) 1 ząbek czosnku pieprz słodką i ostrą paprykę odrobinę oleju Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy czosnek i pokrojoną dowolnie kiełbasę. Posypujemy pieprzem, obiema paprykami i smażymy całość chwilę. Bagietkę kroimy

Walijskie Pichcenie
Czosndogi 959

bułki na pół. Delikatnie rozszerzamy obie połówki i lekko ugniatamy miąższ. Mozzarellę trzemy na mniejsze kawałki. Połowę rozkładamy na dnie bułek. Na serze układamy parówkę. Posypujemy ją pozostałym serem. Bagietki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-10 minut (do roztopienia się sera). Następnie na każdą bułkę wykładamy porcję świeżej

Smaki Na Talerzu
Kanapki z kozim serem i figami 79

cheeseburger –  stek z sosem whisky –  makaron ze szparagami –  sałatka ze szparagami i jajkiem KANAPKI Z KOZIM SEREM I FIGAMI PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – pieczywo – chleb lub bagietka (zrób pyszne bagietki z mojego przepisu) – miękki ser kozi – świeże figi – płynny miód PRZYGOTOWANIE: Kromki pieczywa posmaruj kozim serem, dość hojnie, powinno być go sporo. Figi pokrój w plasterki

nietylkopasta.pl
Francuska zupa cebulowa 92

cebuli 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 szkl. wody, a najlepiej warzywnego bulionu  1 szkl. białego wina Sól, pieprz Dodatkowo: Bagietka pszenna lub bułki pszenne, ser żółty  Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło z oliwą. Wrzucamy cebulę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie(...)wodę/bulion. Gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli nasza cebula za słabo się skarmelizowała można dodać trochę sosu sojowego dla koloru. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Bagietkę/bułkę kroimy. Ser ścieramy na grubych oczkach. Jeżeli mamy naczynia żaroodporne na zupę to zupę przelewamy do nich, na wierzchu układamy bułkę i posypujemy serem - jeżeli nie robimy same

Czarnawisienka
Sałatka z rukoli, pomidorków, ogórka zielonego, papryki z prażonym słonecznikiem 85

pomidorków, ogórka zielonego, papryki z prażonym słonecznikiem z dodatkiem sera żółtego. Przyprawiana na ostro papryką chilli. Świetna na śniadanie, lunch lub kolację. Polecam razem z chrupiącą grzanką lub świeżą bagietką! Składniki: (2 porcje) 3 łyżki słonecznika garść rukoli 8 pomidorków koktajlowych lub 2 pomidory 1/2 ogórka zielonego 1/2 papryczki chili lub przyprawa chilli w płatkach 1/4 czerwonej papryki(...)żadną postacią). Na talerzach ułożyć rukolę. Przełożyć porcję sałatki. Udekorować tartą mozzarellą. Skropić delikatnie sokiem z cytryny i polać oliwą. Posypać płatkami chilli. Podawać z chrupiącą grzanką lub świeżą bagietką wieloziarnistą. Czytaj więcej: Sałatka z rukoli, pomidorków, ogórka zielonego, papryki z prażonym słonecznikiem The post Sałatka z rukoli, pomidorków, ogórka zielonego, papryki z prażonym słonecznikiem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ratatouille wg. Magdy Gessler 99

książce znalazłam przepis na Ratatouille , który serwowany był na kolacji w programie Kuchenne Rewolucje (sezon 5, odcinek 12). Przepis bardzo udany, danie pyszne. Szczególnie w towarzystwie świeżej chrupiącej bagietki. Od siebie dodałam łyżeczkę słodkiej papryki, aby danie nabrało koloru oraz udekorowałam świeżym koperkiem. Polecam i Wam, szczególnie teraz gdy mamy łatwy dostęp do świeżych warzyw. Ratatouille – Składniki: (4 porcje(...)czosnek, pomidory oraz listki tymianku. Przyprawić dobrze solą i pieprzem. Przykryć. Dusić na małym ogniu przez 30 minut. Dodać łyżeczkę papryki słodkiej, aby danie nabrało koloru. Podawać ze świeżą bagietką, posypane koperkiem i wiórkami parmezanu (nie miałam parmezanu, więc użyłam ser żółty taki jaki miałam, czyli Królewski Sierpc). Czytaj więcej: Ratatouille wg. Magdy Gessler The post Ratatouille wg. Magdy Gessler

Moja Delicja
HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK 115

smaku, chluśnij oliwą z oliwek i dobrze wymieszaj. 7. Serwuj na gotowym humusie. Gotowy humus polej nieco oliwą z oliwek i posyp nasionami chia. Propozycja podania: Przygotuj grzanki z bagietki, chleba tostowego czy już nie miękkiej bułki. Posmaruj grzanki humusem i dołóż łyżkę salsy. Print HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK Humus z ciecierzycy z salsą z oliwek(...)smaku, chluśnij oliwą z oliwek i dobrze wymieszaj. Serwuj na gotowym humusie. Gotowy humus polej nieco oliwą z oliwek i posyp nasionami chia. Propozycja podania: Przygotuj grzanki z bagietki, chleba tostowego czy już nie miękkiej bułki. Posmaruj grzanki humusem i dołóż łyżkę salsy. SMACZNEGO! Artykuł HUMUS Z CIECIERZYCY Z SALSĄ Z OLIWEK pochodzi z serwisu Globus Kulinarny

globuskulinarny
Zapiekany Camembert z gorącymi jeżynami w miodzie 134

się camembert nadziany czosnkiem i aromatycznym rozmarynem, a do tego w zwieńczeniu słodko-kwaśne pestki granatu strzelające sokiem i prażone orzechy z odrobiną charakternego pieprzu cayenne. Całość nabierana chrupiącą bagietką lub grzankami z ulubionego chleba. Przez okno sączy się miękkie światło popołudniowego słońca, w oddali połyskują nitki babiego lata, na podniebieniu rozgrywają się przytulne pląsy w jeżynowym soku, który rozlewa(...)Zdejmij z palnika. Do tego: 1. Na upieczone camemberty układaj porcje gorących jeżyn. 2. Posyp prażonymi orzechami i świeżymi pestkami granatu. 3. Podawaj z grzankami z chleba lyb świeżą bagietką. Smacznego! Baked Camembert with garlic and hot honey blackberries Ingredients: 2 camembert cheeses 2 cloves of garlic 1 sprig of rosemary Roasted Nuts: a handful of cashews or pecans

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śródziemnomorska kanapka 81

składników, cieszące oko i żołądek. Dlatego proponuję kanapkę na bogato, inspirowaną smakami kuchni śródziemnomorskiej. Kolorowa, pyszna i sycąca. Śródziemnomorskie kanapki Składniki: 1)       2 małe bagietki 2)       kilka łyżek pesto z bazylii lub z rukoli 3)       ok. 100 g ser feta(...)kilka listków świeżej bazylii 10)    oliwa z oliwek 11)    świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania:         Bagietkę rozkrajamy w poprzek ale nie całkowicie. Wnętrze bułki smarujemy pesto, na to kładziemy liście sałaty, zwinięte plastry szynki parmeńskiej, plasterki ogórka, pokrojone z paseczki suszone pomidory oraz kostki sera feta i pokrojone w plasterki czarne oliwki

Na kulinarnym poligonie
Bruschetta z mozzarellą, szynką parmeńską i oliwkami 127

zielone", a Niejadek zdjął wszystko z chrupiących kromek i nie zjadł.... o przepraszam, oliwki zjadł.... Bruschetta z mozzarellą i pomidorowym sosem Składniki: 1)       1 bagietka 2)       kilka plastrów szynki parmeńskiej 3)       kilka czarnych oliwek 4)       2 kulki mozzarelli(...)soli i pieprz czarny świeżo mielony 2.   Suszone pomidory kroimy w paseczki, oliwki i mozzarellę w plasterki, a plastry szynki parmeńskiej kroimy na mniejsze kawałki. 3.    Bagietkę kroimy na małe kromeczki i smarujemy przygotowanym sosem. Tak przygotowane kromki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i opiekamy około 5 minut. Po tym czasie na każdej

Na kulinarnym poligonie
Bułki na zapiekanki 79

u017cd\u017ce, s\u00f3l i cukier wymiesza\u0107.\r","Zarobi\u0107 ciasto.\r","Podzieli\u0107 na 4 cz\u0119\u015bci i uformowa\u0107 wyci\u0105gni\u0119te bu\u0142ki-bagietki.\r","Uformowane bu\u0142eczki u\u0142o\u017cy\u0107 na blasze z papierem do pieczenia. Przykry\u0107 r\u0119cznikami papierowymi lub czyst\u0105 \u015bciereczk\u0105.\r","Zostawi\u0107 do wyro\u015bni\u0119cia(...)łyżki granulowanego czosnku, 3 łyżki ziół prowansalskich. 2 łyżeczki soli. Przygotowanie: Mąkę, wodę, olej, drożdże, sól i cukier wymieszać. Zarobić ciasto. Podzielić na 4 części i uformować wyciągnięte bułki-bagietki. Uformowane bułeczki ułożyć na blasze z papierem do pieczenia. Przykryć ręcznikami papierowymi lub czystą ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłym miejscu. Po tym czasie rozciągnąć bułki trochę

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania