bagietka - 3616 przepisów (strona:52/242)

Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem 71

Banalnie proste kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem . To pomysł na pyszne, leniwe śniadanie Składniki: ulubiony chleb lub bagietka 1 kulka mozzarelli łosoś wędzony w plasterkach koperek czerwony pieprz masło Przygotowanie: Kromki chleba smarujemy cienko masłem. Układamy pokrojoną w plasterki mozzarellę i wędzonego łososia. Dekorujemy koperkiem. Czerwony pieprz lekko rozgniatamy i posypujemy kanapki. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)też może Cię zainteresować: → Burger wołowy z grillowaną cebulą → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem → Burger rybny (fishburger) → Jajka sadzone na boczku z roszponką i kozim serem → Sałatka z roszponką, wędzonym łososiem i kozim serem .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Frittata szparagowa o truflowym smaku z Chorwacji 49

zakończenie mojej nudnej opowieści, życzę Ci smacznego.  👥 – 1 ⏰ – 10 minut 🇭🇷 – Chorwacja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 2-3 jajka Pęczek szparagów Olej truflowym Sól Pieprz świeżo Bagietka Grana Padano Jeśli mamy już te kilka składników, Frittata szparagowa czeka, by ją zjeść na śniadanie Po pierwsze dzień dobry. Po drugie przygotuj szparagi, odłam zdrętwiałe końcówki i wyrzuć. Nożem(...)patelnię i wlej zielone jajka, lekko zamieszaj i pozwól się smażyć przez chwilę całości, aż frittata się zetnie. Na koniec dodaj główki szparagów, by się zagrzały. W międzyczasie podpiecz bagietkę w tosterze i posyp, startym Grana Padano. Jeśli spodobał Ci się mój przepis, proszę, daj mi znać w komentarzu o tym, będzie mi bardzo miło. To nie jedyne danie

RafalCook
Chorizo w czerwonym winie 71

Hiszpanii, jako przekąska, czyli tapa, i jako danie główne, wszystko w zależności od tego z czym je zaserwujemy. Ja dziś potraktowałam je jako przekąskę i podałam z chrupiącą bagietką. Hiszpanie kochają maczać świeże pieczywo w różnego rodzaju sosach. Przepis pochodzi od babci mojego hiszpańskiego kolegi i jest banalnie prosty do przygotowania. Starajcie się do niego wykorzystać surowe chorizo, po uduszeniu(...)wlewamy wino i pokrojoną w plasterki kiełbasę.  Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy.  Chorizo najlepiej smakuje podawane na ciepło z dodatkiem bagietki

Kulinarne przygody Gatity
Mini kanapeczki z łososiem, koperkiem i słonecznikiem 101

kanapeczki, które na pewno już większość z Was zna. My bardzo lubimy, do sałatki. Kanapeczki idealnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa. Polecam i miłej środy Wam życzę :-) Składniki: 1 bagietka 1 opakowanie wędzonego łososia świeży koperek serek naturalny prażony słonecznik 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Bagietkę kroimy na kanapki, smarujemy serkiem naturalnym. 2. Na serek układamy kawałki łososia

kruche babeczki
Zupa serowo-porowa na rosole 103

Doskonała i aromatyczna zupa, którą możecie podać z grzankami lub bagietką. Z większą ilością pieprzu może być bardzo rozgrzewająca. Od teraz nie będziecie mieć również problemu z rosołem, który został z obiadu Co potrzeba: 1 por (ok. 400 g), 2 większe cebule ( ok. 300 g), 300 g serka topionego w ulubionym smaku, 1 l rosołu , 50 g masła, Sól, Pieprz(...)Grzanki lub bagietka Wykonanie: W większym rondlu rozgrzewamy masło, dajemy pokrojoną drobno cebulę, dusimy do miękkości na średnim płomieniu często mieszając, żeby się nie przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por będą miękkie wlewamy rosół , dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu 10 minut

Bułka z Chlebem
Krem porowo- ziemniaczany 75

duże pory 1 cebula 1 marchewka 500g ziemniaków sól pieprz szczypta oregano szczypta majeranku szczypiorek gęsta śmietana oliwa łyżka masła 800 ml buliony warzywnego Składniki na domowe grzanki bagietka masło 1- 2 ząbki czosnku sól Zupa krem porowo- ziemniaczany Z pora zdejmujemy wierzchnie liście, następnie kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka i przesmażamy na maśle. Do pora dodajemy pokrojoną(...)oliwy i mieszamy. Przepis na domowe grzanki Czosnek przeciskamy przez praskę, albo ścieramy na tarce. Mieszamy z masłem w temperaturze pokojowej, doprawiamy do smaku odrobiną soli. Pokrojoną w kromki bagietkę smarujemy odrobiną masła i zapiekamy ok. 5-7 minut w temperaturze 200 st. C. Następnie kroimy ją w dużą kostkę. Krem z porów podajemy z łyżką gęstej śmietany, posypanej szczypiorkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Crostini z bakłażanem i suszonymi pomidorami 58

Małe chrupiące kanapeczki rodem z Włoch, idealne na przekąskę. Przygotowuje się je z białego pieczywa, grillowanego lub opiekanego na rozgrzanej patelni. Dodatki możemy zmieniać w zależności od upodobań. Składniki: bagietka  duży bakłażan czerwona papryka kilka suszonych pomidorów mała czerwona cebula ząbek czosnku ocet winny oliwa świeża bazylia sól, pieprz Bakłażana i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Suszone pomidory(...)pokrojoną cebulę dodając pod koniec czosnek.   Dodać pokrojone warzywa i całość przesmażyć przez kilkanaście minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i łyżką octu. Bagietkę pokroić pod skosem na kromki o grubości 1 cm. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej lub zwykłej i zrumienić na złoty kolor z obu stron. Rozłożyć na nich przygotowane wcześniej warzywa

wyzwania kuchenne
ZUPA POMIDOROWA 83

dodatki do zupy pomidorowej: zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym zupa pomidorowa z kozim serem i grzankami z bagietki zupa pomidorowa z podpieczonymi kromkami z bagietki i mozzarellą zupa pomidorowa z makaronem naleśnikowym zupa pomidorowa z kluseczkami z omletu. zupa pomidorowa na rosole. Zupa pomidorowa na rosole

Moja Książka Kucharska
GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ 76

jajek. Drugą połówkę szalotki, pokrój w pióra do podania grzanek. 3. Do pasty wrzuć posiekany drobny szczypiorek. Posól i popieprz do smaku. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. 4. Bagietkę pokrój na kromki i grilluj na suchej rozgrzanej patelni do zarumienia z obu stron. 5. Rzodkiewki pokrój w plasterki i na ćwiartki. 6. Nakładaj na grzanki po porcji pasty jajecznej(...)dodaj do jajek. Drugą połówkę szalotki, pokrój w pióra do podania grzanek. Do pasty wrzuć posiekany drobny szczypiorek. Posól i popieprz do smaku. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Bagietkę pokrój na kromki i grilluj na suchej rozgrzanej patelni do zarumienia z obu stron. Rzodkiewki pokrój w plasterki i na ćwiartki. Nakładaj na grzanki po porcji pasty jajecznej. Dołóż rukolę

globuskulinarny
Sylwestrowe przekąski 146

które z przyjemnością można sięgnąć w każdej chwili. Polecam więc nadziewane muszle makaronowe, mini tosty z łososiem, krakersy z cheddarem, panierowane pieczarki, tostowe ruloniki czy mini kanapki z bagietki. Mam nadzieję, że coś wpadnie Wam w oko Sałatki: Warstwowa sałatka tuńczykowa Sałatka z tortellini i kurczakiem Sałatka z tortellini i ananasem Sałatka z pieczarkami, kurczakiem, serem, jajkiem i kukurydzą Sałatka(...)Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa z jajkami i szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini sucharki imprezowe – pyszne Przekąska śledziowa Śliwka owinięta boczkiem Twisterki z ciasta francuskiego z serem i pietruszką Roladki z chleba tostowego Przekąski na ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe

Smaki Na Talerzu
Francuska zupa cebulowa 43

Składniki: 1 kg cebuli 3 liście laurowe 1 łyżka tymianku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 litr bulionu wołowego 1 ząbek czosnku bagietka garść sera gruyere sól pieprz (przepis na 4 porcje) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Smażymy powoli na maśle i oleju, około godziny, często mieszając żeby się nie spaliła(...)się skarmelizować. Pod koniec smażenia dorzucamy rozdrobniony czosnek i tymianek, po chwili dodajemy mąkę, smażymy jakąś minutę. Wlewamy wino. Cebulę zalewamy bulionem, dorzucamy liście laurowe, sól, świeżo mielony pieprz. Bagietkę kroimy na kromki grubości 2 cm, opiekamy je w piekarniku lub na patelni. Zupę nalewamy do miseczek, kładziemy na niej upieczoną kromkę, posypujemy serem. Pieczemy około 10 min w temperaturze

Kardamonovy
Jajecznica z suszonymi pomidorami i mozzarellą 34

musiałam się zaopatrzyć to białe pieczywo, które bardzo rzadko gości u nas w domu. Efekt końcowy – super. Składniki: 4 jajka 3 suszone pomidory z zalewy 1 mała bagietka pół mozzarelli oliwa extra virgin 1 łyżeczka masła szczypiorek sól pieprz (przepis na 2 porcje) Bagietkę kroimy na cienkie kromki i smażymy krótko na oliwie. Na drugą rozgrzaną patelnię wrzucamy masło

Kardamonovy
Tosty z boczniakami i camembertem 33

robić, to się z nich śmiać i pilnować żeby się nie pozabijali. Co gotują? Oczywiście mięso. Mięso, mięso, mięso. Wszystko jedno w sumie, byleby się nie pozabijali. Składniki: pół bagietki pół camemberta 150 g boczniaków 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka szczypiorku sól pieprz kolorowy olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Boczniaki przepłukujemy, osuszamy, skrapiamy odrobiną oleju, doprawiamy solą(...)pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach – do zrumienienia. Bagietkę kroimy na kromki i obsmażamy z obu stron, można je także opiec w tosterze. Na kromki układamy plasterki camemberta, boczniaki, całość posypujemy ziołami i świeżo zmielonym pieprzem. Tak jak pisałam we wstępie, polecam do tostów podać jeszcze ulubiony dżem. Artykuł Tosty z boczniakami i camembertem pochodzi

Kardamonovy
Zupa cebulowa 39

średnich cebul 2 ząbki czosnku 200 ml białego wytrawnego wina 1 mała gałązka rozmarynu 2 liście laurowe sól pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego parę kromek bagietki duża garść startego twardego sera długodojrzewającego (przepis na 4-5 porcji) Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Smażymy na małym ogniu na maśle i oleju około 30 minut(...)winem i bulionem, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy około 10 minut. W międzyczasie opiekamy kromki (ja użyłam tostera). Ciepłą zupę przelewamy do misek żaroodpornych, kładziemy na wierzch bagietki i posypujemy serem, pieczemy 5 minut w piekarniku w 180 stopniach.  Artykuł Zupa cebulowa pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
KIEŁBASKI Z SZYNKI W SOSIE POMIDOROWYM 92

możemy wykorzystać parówki czy inną dobrą kiełbaskę. Zależy wszystko od tego co uda nam się kupić, i co lubimy. Serwowania takiego dania to kolejna dowolność 😎 My jedliśmy z bagietką, ale jeśli lubicie makaron, ryż czy ziemniaki - też będzie pasować 😉 Składniki: 300 g kiełbasek z szynki 200 g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy olej passata pomidorowa(...)małym ogniu od 15 minut, aby smaki wzajemnie przeszły. Na koniec możemy dodać 2-3 łyżki śmietany, jeśli lubimy ładodniejsze smaki. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem. Podanemy z chrupiącą bagietką, lub jak lubimy z makaronem czy ziemniakami

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania