Szybkie w przygotowaniu, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, dobrze przyprawioną masą mięsną. To świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Pokrojona roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej także na zimno. Składniki: 850g fileta z indyka 5 łyżeczek przyprawy do mięs Natur Vegeta sól pieprz Farsz: 500g udźca z indyka 400g surowego boczku 1 cebula(...)cebula 2 ząbki czosnku 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta 1 łyżka sosu sojowego jasnego sok z 1/2 limonki Wykonanie: 1. Filet z indyka pociąć na 8 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem. 2. Farsz: Koper włoski i kolendrę uprażyć na suchej patelni, wystudzić, a następnie utrzeć
Szalona Kuchnia EwelinyDzień dobry :-) Pyszne roladki z indyka z żurawiną, świeżymi listkami bazylii i mozzarellą zawijane w boczek. U nas do tego ziemniaczki i mix sałat. Roladki wyszły smaczne, mięciutkie i soczyste. Jeśli lubicie takie obiadki to polecam :-) Pozdrowionka ślę :-) Składniki na 4 porcje: kawałek fileta z indyka 10 plasterków boczku u mnie wędzony świeże listki bazylii mini kulki mozzarelli suszona żurawina(...)sól pieprz 1. Filet z indyka kroimy na plastry takie około 2-2,5 cm grubości. Następnie rozbijamy je na cieńsze i oprószamy solą i pieprzem. 2. Kulki mozzarelli kroimy na pół, listki bazylii myjemy. Rozkładamy naszego rozbitego już kotleta z indyka i na jednej połowie rozkładamy listki bazylii, żurawinę i kulki mozzarelli. Następnie zawijamy i owijamy boczkiem. Przekładamy
kruche babeczkiMożemy też przygotować szynkę z dodatkiem konserwowych pieczarek czy ogórków, ale dziś mam dla Was nieco elegantszą i bardziej ekskluzywną wersję tej wędliny. Zapraszam do przygotowania delikatnej szynki z indyka z dodatkiem moreli i pistacji. Obydwa te dodatki nadadzą szynce wyjątkowego smaku. Z odrobiną majonezu lub innego delikatnego sosu będzie idealnym daniem na elegancką kolację lub świąteczne śniadanie. Zobaczcie jakie(...)proste! Szynka z indyka z szynkowara z morelami i pistacjami Proporcja na szynkowar o pojemności 900 g Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 900 g piersi z indyka 22 g peklosoli 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1,5 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody garść suszonych moreli przekrojonych na 3 części garść pistacji szynkowar woreczek
Kulinarne przygody GatityZdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana od mielonego mięsa klasycznie podawanego w pomidorach czy nieśmiertelnym sosie koperkowym. Spróbujcie – poza tym, że to obłędnie zdrowa propozycja obiadowa, sos z czerwonej papryki sam w sobie jest fenomenalny i bajecznie prosty do zrobienia(...)ognia. Lekko studzimy i bardzo dokładnie blendujemy – w blenderze kielichowym (lepiej) lub łapką do rozdrabniania. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koniecznie – octem balsamicznym. KLOPSIKI Mięso z udźca indyka to ciemne mięso – zawiera dużo kolagenu. Do dobrego połączenia i do formowania nie potrzebuje jajka, tym bardziej że klopsiki są małe i nie zawierają wielu sypkich ani twardych dodatków. Wszystkie
Karo in the KitchenZdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana od mielonego mięsa klasycznie podawanego w pomidorach czy nieśmiertelnym sosie koperkowym. Spróbujcie – poza tym, że to obłędnie zdrowa propozycja obiadowa, sos z czerwonej papryki sam w sobie jest fenomenalny i bajecznie prosty do zrobienia(...)ognia. Lekko studzimy i bardzo dokładnie blendujemy – w blenderze kielichowym (lepiej) lub łapką do rozdrabniania. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koniecznie – octem balsamicznym. KLOPSIKI Mięso z udźca indyka to ciemne mięso – zawiera dużo kolagenu. Do dobrego połączenia i do formowania nie potrzebuje jajka, tym bardziej że klopsiki są małe i nie zawierają wielu sypkich ani twardych dodatków. Wszystkie
Karo in the Kitchenmój ostatni obiad, który robi się błyskawicznie. Makaron w różnych połączeniach to u mnie zawsze sprawdzony sposób na smaczny i szybki obiad. Tym razem padło na szparagi z dodatkiem indyka i pieczarek. Oryginalny przepis na to danie pochodzi z bloga Smak Mojego Domu , na który serdecznie zapraszam - można tam znaleźć mnóstwo pomysłów na pyszne obiady i nie tylko. To danie(...)mieć ochotę na coś prostego i szybkiego na pewno będę je powtarzać :) Inspiracja: Smak Mojego Domu Sładniki (2 porcje): ok. 500 g pieczarek 400 g filetu z piersi indyka 200 g makaronu fusilli (u mnie bezglutenowy) pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki oleju kokosowego sól i pieprz Wykonanie: Indyka pokroić w kostkę, przełożyć do pudełeczka, przyprawić i polać łyżką
Healthy food explorerIndyk jest smacznym i szybkim w przygotowaniu mięsem, dzięki czemu można przygotować szybki obiad. Do tego pyszne kurki z dodatkiem cukinii i mamy świetne danie. Zapraszamy na pysznego indyka z kurkami i cukinią :) Składniki na indyka z kurkami: – 350 g piersi z indyka – 150 g kurek – 1 cukinia (ok. 300g
Kuchenne WariacjeSzufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych mega dobrym , my wolimy kurczaka , ale dobrze zrobiona jest oczywiście pyszna . Dietetyczne właściwości w połączeniu z zawartością białka i… tak dalej , o tym poczytajcie na blogach, dedykowanych zdrowemu odżywianiu Ja jestem od rzeczy pysznych(...)staną się złociste . Podajemy na gorąco , tak żeby ser był ciągnący przy krojeniu A z czym , to już sami zdecydujcie . Smacznego ! Artykuł „Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypoddawałam się i konsekwentnie dążyłam to tego, aby zjadała wszystko co jej podam. Opłacało się! Ale nie będę odbiegać od tematu i wrócę do przepisu... Tak przygotowana pierś z indyka posmakuje nie tylko dzieciom, ale również i dorosłym. Jest miękka, soczysta i idealnie łączy się ze smakiem pieczonych pomidorków koktajlowych. U nas najczęściej znika z makaronem i mnóstwem warzyw(...)zasadzie pasuje do wszystkiego. Polecam. Ps. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb, a dorośli mogą użyć soli. 100g piersi z indyka Marynata: 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego bazylia, majeranek Dodatkowo: około 6 pomidorków koktajlowych Ponadto: odrobina masła lub oleju Jogurt doprawić bazylią z majerankiem. Mięso umyć, osuszyć, a następnie pokroić w kostkę i dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego indyka odstawić
Di gotujebogatym w smaku nadzieniem. Wbrew pozorom nie są ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Zróbcie je i sami się przekonajcie 😉 Składniki: (na 10 szaszłyków) ok. 800 g medalionów z indyka (10 szt.) 10 plastrów szynki parmeńskiej 10 szt. pomidorów suszonych z oleju 2 duże cukinie sól, pieprz papryka ostra mielona 10 szt. patyczków do szaszłyków Wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy(...)bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Medaliony z indyka myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą). Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką mieloną. Następnie każdy plaster indyka kroimy na pół. Plastry szynki parmeńskiej oraz pomidory suszone również przecinamy na pół. Na każdy kawałek mięsa układamy pół plasterka szynki i pół pomidora suszonego
Kuchnia MagdaLenyzybka w przygotowaniu, bogata w witaminy sezonowa sałatka, która jest doskonałym przykładem na połączenie mięsa z owocami. Filet z indyka podany ze świeżymi truskawkami tworzy idealne danie na upalne dni. Składniki: 300g świeżych truskawek 250g fileta z indyka 120g sera pleśniowego camembert 1 opakowanie mix sałat z roszponką zioła prowansalskie papryka ostra sól świeżo zmielony pieprz oliwa(...)oliwy 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny Wykonanie: 1. Indyka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami: ziołami, papryką, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. 2. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na ćwiartki. 3. Mix sałat umyć i osuszyć, a ser pleśniowy pokroić w kostkę. 4. Sos: Składniki sosu dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinydługi weekend, to też pora kiedy zaczynamy w Polsce sezon grillowy. I w związku z tym mam dziś dla Was przepis na grilla właśnie. Jest to grillowana pierś z indyka z aromatyczną salsą jabłkową z odrobiną orientalnej nutki. Danie to jest na tyle uniwersalne, że przygotujecie je zarówno na tradycyjnym grillu, jak i na takim elektrycznym oraz na patelni grillowej(...)zwłaszcza ich charakterystyczną kwasowość! W mojej spiżarce zawsze też jest zapas domowego octu jabłkowego, którego przygotowanie jest nadzwyczaj proste. Jak widzicie, jabłko to produkt wielozadaniowy! Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 4 plastry piersi z indyka 2 łyżki sosu teryiaki 1/2 łyżeczki pieprzu sezam do obtoczenia mięsa + do posypania olej do smażenia listki
Kulinarne przygody GatityOpis pieczone kulki mięsne z indyka z kuskusem i warzywami: Pieczone kulki mięsne z indyka z kuskusem i warzywami – bo fit dieta wcale nie musi być nudna. Mięso mielone, kasza i dodatki to ciekawe połączanie smaków, które do tej pory mogło być Wam nieznane. Niby prosty przepis a bardzo go lubimy. Polecam koniecznie wypróbować z kaszą kuskus. Składniki(...)mięsa mielonego z indyka 4 łyżki kaszy kuskus Natka pietruszki Sól, pieprz 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 cukinia 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 pęczek szczypiorku Sposób przygotowania: Kaszę kuskus wsypujemy do kubka, zawalamy osolonym wrzątkiem, tak aby zakrywał kaszę powyżej 1 cm. Pozostawiamy na kilka minut i odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski dodajemy mięso mielone, ostudzoną kaszę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneDelikatna sałatka z miękkiego, soczystego indyka, wyrazistej w smaku rukoli i słonego sera, które idealnie komponują się z chrupiącą, słodką suszoną morwą, świeżą gruszką i orzeźwiającym miodowym dressingiem z dużą ilością soku z limonki. Składniki: 350g fileta z indyka 60g suszonej morwy białej 60g rukoli 2 gruszki 180g sera fety 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki(...)łyżki oleju kokosowego sól pieprz Dressing: 6 łyżek soku z limonki 3 łyżki miodu Wykonanie: 1. Filet z indyka umyć, pokroić w większą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym. 2. Rukolę umyć i osuszyć. 3. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w większe paski
Szalona Kuchnia Eweliny