indyk - 7293 przepisów (strona:54/487)

Indyk z warzywami 91

Szybkie, smaczne i sycące danie, idealne na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku(...)bulionem, dodajemy sól, pieprz, rozmaryn i gotujemy. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy cukinię pokrojoną na 0,5 cm plasterki. Dusimy jeszcze chwilę, w miarę potrzeby doprawiamy do smaku. indyk z warzywami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Indyk z warzywami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Spring rolls z grillowanym indykiem i warzywami 163

sosami i dipami. Ja pozwoliłam sobie przygotować dip własnego pomysłu, ale możecie sięgnąć również po inne np. na ostro z papryczką chilli. Do przygotowania moich spring rolls wykorzystałam grillowanego indyka, warzywa, miks sałat i kiełki. Wierzcie mi, że wyszły przepyszne! Prezentują się również przepięknie. Niedawno rozmawiałam z sąsiadką na temat przyprawy w płynie do zup i potraw. Mówiłyśmy(...)serii Vegeta Natur . A jest z czego wybierać. Byłam mile zaskoczona czytając skład i zaopatrzyłam się już w różne przyprawy z tej serii. SKŁADNIKI 400 g piersi z indyka olej rzepakowy przyprawa Vegeta Natur w płynie przyprawa Vegeta Natur do grilla 1 zielony ogórek 1 żółta papryka 1 czerwona cebula 1 pomidor 1/2 opakowania miksu sałat kiełki (opakowanie

Passions hobbies life
Kotlety po indyjsku – nie nadążysz smażyć! 138

Obiady mięsne co drugi – trzeci dzień. Być może to też było czynnikiem, który wpłynął na sukces kotletów Nie mniej jednak, mówię Wam kotlety drobiowe ( w moim przypadku z indyka) w połączeniu z garam masala, w kukurydzianej panierce (bez jajka, bo nie używam ze względu na nietolerancje w rodzinie), usmażone na gorącym oleju roślinnym to hit! PRZEPIS KOTLETY PO INDYJSKU(...)Składniki: 500g piersi indyka sól himalajska suszona natka kolendry 3 łyżeczki garam masala 1 łyżeczka brahmi – opcjonalnie 0,5 szkl panierki kukurydzianej olej roślinny Jak zrobić kotlety po indyjsku: Najpierw mięso z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie indyka kroimy w plastry. Jeśli trzeba delikatnie rozbijamy mięso. Potem plastry mięsa oprószamy solą, garam masala, kolendrą i brahmi

Dorota Smakuje
Pieczone nuggetsy z indyka 95

Dziś mam dla Was rewelacyjny przepis na pyszne pieczone nuggetsy z indyka. Ten super pomysł na mięso wypatrzyłam u Justynki  Tysia gotuje , z tym, że Tysia robiła je  z kurczaka.  Powiem Wam, że przepis jest dziecinnie prosty, a kawałki mięsa obtoczone w kukurydzianej panierce i upieczone w piekarniku są soczyste i chrupiące. A poza(...)tłuste, jak te smażone  w głębokim tłuszczu. Powiem Wam, że rewelacja! Koniecznie zróbcie, Wasze dzieci je pokochają! Zresztą nie tylko dzieci 😀. Pieczone nuggetsy Pieczone nuggetsy z indyka Czas przygotowania:  50 minut + czas marynowania Składniki: ok. 700 g piersi z indyka 500 g gęstego naturalnego jogurtu 1 łyżeczka papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 jajka

Kulinarne przygody Gatity
Polędwica z indyka z marchewką i groszkiem 151

Polędwiczka z indyka duszona z marchewką i groszkiem to bardzo łatwy przepis na dość szybki obiad lub kolacje. Proste, łatwo dostępne składniki które większość z nas posiada w swojej kuchni :). Polędwiczkę z indyka możemy zamienić na pierś lub polędwiczki z kurczaka. Gotowe danie świetnie smakuje podane z ugotowanym ryżem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 polędwiczka z indyka(...)pół szklanki mąki pszennej do obtoczenia mięsa przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie ostra papryka w zależności od upodobań olej do smażenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: polędwiczkę z indyka kroimy w dość cienkie plasterki, oprószamy je solą, pieprzem i papryką, gotowe mięso obtaczamy w mące i przesmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni, następnie przekładamy do garnka, na pozostałym oleju

Blog kulinarny S9.PL
Filet z udźca indyka smażony z papryką i cukinią 113

Doskonały smak mięsa podkreślony esencją Knorr do duszonych mięs Co potrzeba: 1 kg udźca z indyka bez kości, 1 esencja Knorr do duszonych mięs, ½ płaskiej łyżeczki curry, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki, 1 duża, czerwona, mięsista papryka, 1 średnia cukinia (500 g) sól Wykonanie: Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę obieramy ze skórki, kroimy na cieniutkie paseczki(...)cukinię pozbawiamy pestek i miękkiego środka, kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelnię dajemy 5 łyżek oleju, 1 esencję Knorr do duszonych mięs, pokrojonego indyka, pieprz, curry, słodką paprykę, smażymy na dużym płomieniu ciągle mieszając 5-6 minut, aż płyn się wysmaży, a będzie widoczny tylko tłuszcz. Mięso powinno być soczyste, usmażone, ale nie spieczone. Mięso przekładamy bez tłuszczu

Bułka z Chlebem
Roladki z indyka w sosie grzybowym 122

Delikatny drób,  w tym przypadku indyk i aromatyczne leśne grzyby, to duet wprost idealny, który wspaniale się równoważy smakowo. Możemy go uzupełnić Waszą ulubioną kaszą, makaronem lub ziemniakami i będziemy mieli na stole pyszny i sycący jesienny obiad. Roladki z indyka w sosie grzybowym to danie na wskroś grzybowe. W mięsnych roladkach znajdziecie farsz przygotowany na bazie suszonych podgrzybków(...)marnuje, jako płyn do sosu wykorzystałam wywar z ugotowanych do roladek suszonych grzybów. Serdecznie zapraszam po przepis wszystkich amatorów prostych i smacznych dań, nie tylko grzybowych wielbicieli! Roladki z indyka w sosie grzybowym Czas przygotowania: 90 minut + czas oczekiwania Składniki: 8 sznycli  z indyka (720 g) 1 czerwona cebula klarowane masło do smażenia 40 g suszonych podgrzybków Leśne Skarby

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz z indyka z warzywami w sosie śmietanowym 150

Gulasz z indyka z warzywami w sosie śmietanowym to pyszna propozycja na szybki, lekki oraz bardzo smaczny obiad. Mięso wychodzi niezwykle delikatne i doskonale komponuje się z kremowym sosem. Ogólnie warto docenić walory smakowe mięsa z indyka, ponieważ oprócz tego indyk jest niskokaloryczny oraz zawiera sporo łatwo przyswajalnego i lekkostrawnego białka. Polecam! 400g mięsa z indyka (u mnie gulaszowe) papryka

Di gotuje
Gulasz z fileta indyka z papryką w kremowym sosie z mascarpone 254

Ostatnio miałam ochotę na pieczony filet z indyka, lecz po wyjęciu mięsa z opakowania okazało się, że jest ono mało kształtne i niezbyt nadające się do pieczenia. Hmmm... i co teraz? Rozejrzałam się po kuchni i zobaczyłam dwie samotne papryki oraz resztki serka mascarpone w lodówce. W taki o to sposób powstał przepyszny gulasz, na którego odrobinę "załapali się(...)znajomi prosząc o przepis. A wiecie, że nikt nie przepuszczał, że mięso z fileta indyka może być tak miękkie oraz soczyste? Całość naprawdę wyszła rewelacyjna w smaku! Delikatny i kremowy sos z nutą papryki można byłoby jeść bez mięsa. Receptura poszła już w świat, więc i Wy ją łapcie. U mnie niebawem będzie powtórka, tym bardziej, że moja córka zjadła

Di gotuje
Placuszki z indyka z warzywami 169

Delikatne placuszki z indyka z dodatkiem papryki i pieczarek. Bardzo lekki obiad z dodatkiem mięsa.Pieczone w piekarniku co zdecydowanie zmniejsza ich kaloryczność, ale smażone na patelni wyjdą równie smaczne. Można również zamienić mięso z indyka na pierś z kurczaka. Do przygotowania tych placuszków świetnie sprawdzą się tzw. skrawki odcięte po przygotowaniu np. kotletów. 250 gram fileta z piersi indyka(...)żółtej) 100 gram pieczarek 1 jajko M 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżka mąki wegeta( przepis na domową wegetę  tutaj ) grubo mielony pieprz sól Mięso z indyka kroimy w bardzo drobną kostkę przekładamy do miski, następnie również bardzo drobno kroimy w kosteczkę paprykę i pieczarki,dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy śmietanę i mąkę. Całość mieszamy

Andzia Pichci
Domowy sznycel z frytkami 165

Domowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z indykiem, sosem pomidorowym i szparagami 180

smaczny obiad. Do tego oczywiście robi się go błyskawicznie.  Sos polecam zrobić z użyciem świeżych pomidorów, najlepiej malinowych, wtedy danie będzie jeszcze bardziej wiosenne i smaczniejsze. Zamiast indyka, można dodać kurczaka, albo nawet pominąć mięso i zrobić wersję wegetariańską. Ja użyłam makaronu bezglutenowego, ale doskonale sprawdzi się też pełnoziarnisty. Całość posypana jest moim ulubionym parmezanem :) Składniki (2 porcje(...)mała cebula 1 ząbek czosnku ok. 400 g filetu z piersi indyka 500 g świeżych pomidorów  2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta ostrej papryki bazylia, oregano sól, pieprz 150 g ulubionego makaronu pęczek szparagów parmezan lub inny ser  Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, wykroić szypułki, pokroić

Healthy food explorer
Razowy makaron ze szparagami, indykiem i suszonymi pomidorami (Pasta integrale con asparagi, pomodori secchi e tacchino) 181

SKŁADNIKI 320 g makaronu razowego 400 g filetu z piersi indyka (lub kurczaka) 400 g zielonych szparagów 2 łyżki m ą ki  2 łyżeczki ziół prowansalskich 10 suszonych pomidorów  oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pasta integrale 400 g di filetto di tacchino (o pollo) 400 g di asparagi verdi(...)szparagów. Stan upieczenia szparagów sprawdzamy wbijając w nie widelec, jeśli lekko wchodzi, szparagi s ą  gotowe.  W międzyczasie gotujemy makaron. Filet z piersi indyka kroimy w  kostk ę .  W misce mieszamy 2 łyżki m ą ki, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz. Mi ę so obtaczamy

La grande e la piccola cuoca
Zakręcony makaron z indykiem i warzywami, o nucie orientalnej (danie bezglutenowe) 122

kolory i dni cieplejsze, dlatego nasze dania powinny być właśnie takie w dodatku lżejsze. Zapraszam na danie bezglutenowe, smaczne, wyjątkowe. Całość szybko się przygotowuje, i dzięki temu lepiej smakuje. Indyk delikatny, wcześniej zamarynowany, z grzybami zmieszany, do tego warzywa na al dente przygotowane i z makaronem wymieszane. Kolendra dodała świeżości, powiewu wiosny i radości.  Składniki: marynata: 2 łyżki sosu(...)sojowego ciemnego, 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzy kolorowego, ½ płaskiej łyżeczki curry, pozostałe składniki: 1 polędwiczka z indyka ok. 200 g, ½ brokułu, 2 niewielkie marchewki, 2 szalotki, 1,5 szklanki mrożonego groszku zielonego Hortex , 200 g makaronu świderki bezglutenowego, 2 łyżki oleju rzepakowego, ½ małej cukinii, garść suszonych grzybów shiitake (ok. 20g), sól himalajska do smaku, pieprz czarny/kolorowy do smaku, świeża

Moniki Smakołyki
Filet z indyka duszony w sosie porowo-koperkowym 231

Delikatne mięso jakim jest filet z indyka duszone w aromatycznym sosie porowo-koperkowym, pyszne , pożywne danie które możesz podać z gotowanymi ziemniakami czy ryżem na sypko. Całość robi się bardzo szybko i w jednym naczyniu-garnku lub głębszej patelni. Smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1kg fileta z indyka 2 łyżeczki uniwersalnej przyprawy do drobiu 1 por 3 ząbki czosnku 3 łyżki klarowanego(...)szklanka słodkiej śmietanki 18% 100 g sera dowolnego pleśniowego   100 ml białego wytrawnego wina-można pominąć Pęczek posiekanego koperku Sól i pieprz do smaku SPOSÓB WYKONANIA: Fileta z indyka myjemy, osuszamy kroimy na grubsze cm plastry, oprószamy z każdej strony uniwersalną przyprawą do drobiu, odstawiamy na 30 minut w temp pokojowej. Na patelni na rozpuszczonym klarowanym maśle podsmażamy

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania