Przepis na : obiad
Rolada wymaga nieco więcej pracy niż zwykłe kotlety, warto jednak poświęcić jej trochę czasu. Indyk to chude mięso, ale dobrze przygotowany będzie soczysty i delikatny. Taka rolada świetnie nada się na niedzielny rodzinny obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na świątecznym stole - choćby podczas zbliżających się Świąt Wielkanocnych. Rolada z indyka z farszem twarogowym - przepis na 8 porcji Do przygotowania rolady będą Ci potrzebne: duża pierś z indyka, 500g twarogu półtłustego, 2 żółtka, pół puszki kukury... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...