indyk - 7293 przepisów (strona:57/487)

POROWA LAZAGNE Z INDYKIEM 129

Lasagne trochę w innym stylu...w wersji lżejszej bo z mięsem z indyka oraz porem i sosem musztardowym. Pyszne i pożywne danie, które spokojnie może konkurować z tradycyjną lasagne. Chociaż pewnie każdy Włoch uznałby to za profanację 😉 Dla mnie super danie, warte spróbowana! Składniki: 2 pory 500 g mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki(...)łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojonego pora. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka i smażymy około 10 min.,co jakiś czas mieszając

Kuchnia MagdaLeny
Sznycle z indyka w pieczarkach 162

Sznycle indyka w pieczarkach Obiadowe danie które praktycznie robi się samo, wystarczy tylko kolejno dodawać składniki, tak przygotowane sznycle z indyka są nie tylko smaczne ale i soczyste a z młodymi ziemniakami smakują super. Taki obiad najlepiej smakuje zjedzony na świeżym powietrzu. Pycha! Składniki: 80 dag sznycli z indyka 35 dag pieczarek 2 cebule ½ czerwonej papryki 10 dag szynki parmeńskiej(...)słodkiej papryki 1 łyżka  ziół włoskich (prowansalskich) ½ szklanki wody Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Pokrojone na plastry sznycle z indyka, myję i osuszam, obtaczam w papryce i ziołach włoskich odstawiam na pół godziny aby naszły przyprawami. Cebulę i szynkę parmeńską kroję w kostkę, pieczarki na ćwiartki, paprykę w paski

Wanilia i Kardamon
Indyk z masłem orzechowym, suszonym pomidorem i brokułem 151

Chodziło takie danie już za mną dość długo. Indyk i masło orzechowe crunchy, bo lubię pochrupać, do tego brokuł, suszony pomidor, cebula i czosnek. Jako dodatek ryż. Smacznie wyszło, mój młody zadowolony, nawet nic nie marudził :-). Masło Primavika to masło z dobrym składem, bo tylko 100% prażone orzeszki arachidowe :-).  Miłego dzionka Wam życzę, mimo tego zimna brrrrr :-). Składniki(...)porcje: około 500 g fileta z indyka 1 brokuł 4-5 łyżek masła orzechowego crunchy u mnie Primavika kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 1/3 szklanki sosu sojowego sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Brokuła gotuję al'dente. Indyka kroję w kostkę, tak samo pomidory. Cebulę w piórka, czosnek przepuszczam przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewam

kruche babeczki
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM Z INDYKA 172

trochę urozmaiciłam, dodając do nich płatki owsiane oraz natkę pietruszki, a ziemniaki starłam na tarce o grubych oczkach, dzięki temu wyszły naprawdę chrupiące. Podałam je z delikatnym gulaszem z indyka. Składniki: Placki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych natka pietruszki 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Gulasz: 2-3 cebule(...)papryka 2 marchewki 500 g piersi z indyka sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia 1 - 1,5 szklanka wody lub bulionu Wykonanie: Gulasz: Cebule obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnię do cebuli. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron ze szparagami, indykiem i ricottą 163

kuchni jest prosty. Nie ma sensu urozmaicać czegoś co samo w sobie jest przepełnione idealną kompozycją smaków. Idealnie komponuje się z nimi makaron z ricottą, a dodatek indyka zapewnia nam pełnowartościowe białko.  Składniki: -ok. 50g makaronu tagliatelle -duża łyżka ricotty  -ok. 250g szparagów -ok. 100g piersi z indyka -przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka(...)chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy w małe kosteczki, obsypujemy przyprawami i smażymy pod przykryciem na odrobinie oleju kokosowego ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron i podgrzewamy wodę na warzywa. Odcinamy szparagom zdrewniałe końce (grubsze gałązki możemy dodatkowo oskrobać obieraczką) i wrzucamy je do wrzącej wody z dodatkiem soli i mleka ( pozwala to zapobiec stratom witaminy C). Gotujemy

Gawron w rosole
Soczyste mielone BBQ z indyka ze szpinakiem 175

się mają Wasze brzuchy po wielkanocnym stołowaniu? U nas nareszcie wszystkie resztki się skończyły i można pichcić od nowa :) Tym razem dzielę się przepysznymi i soczystymi kotletami mielonymi z indyka. Niby mielone, niby żadna nowość i nic ciekawego, a wystarczy dodać do mięsa coś innego, niż zawsze, coś, co może z pozoru wcale do mielonego nie pasuje, żeby odkryć potrawę(...)nowo! Liście świeżego szpinaku wspaniale komponują się w tych kotlecikach, nadając im ciekawą teksturę i zapewniając większą soczystość, co akurat przy mięsie z indyka jest bardzo cenne. Dodatkowe wzmocnienie smaku i soczystości pochodzi od aromatycznego sosu BBQ! Kotlety podałam z kaszą gryczaną posypaną szczypiorkiem i słonym serem bałkańskim (tak, feta może wystąpic, jako zamiennik) ale dodatki możecie przecież dobierać według

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Roladki z indyka z karelosse 204

soczyste i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem suszonych pomidorów. Nowe warzywo karelosse ma bardzo duże zastosowanie w kuchni, możemy je dodać praktycznie do każdego dania. Składniki: 4 sznycle z indyka 8 sztuk karelosse 8 suszonych pomidorów w oleju Przyprawa do indyka Sól, pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy(...)solą, pieprzem i przyprawa do indyka. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki karelosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów. Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Bio Canihua z indykiem, suszonym pomidorem, cukinią i kukurydzą 175

Słyszeliście o tych ziarenkach ?? Ja pierwszy raz miałam z nimi do czynienia, jestem pod wrażeniem, smaczne bardzo :-). U mnie z indykiem, suszonym pomidorem, cukinią i kukurydzą :-) Canihua - to tak naprawdę kuzynka komosy ryżowej (kaszy quinoa). Pochodzi z Peru i Boliwii. Tak jak quinoa zawiera dużo białka bezglutenowego, kwas foliowy, błonnik, przeciwutleniacze, magnez, wapń, fosfor, cynk, witaminy z grupy B. Pozbawiona(...)nowinek podchodzi sceptycznie, tak tutaj wciął całą porcję :-) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka kaszy bio canihua u mnie od Naura 2 szklanki wody 2 polędwiczki z indyka kilka suszonych pomidorów 1/2 cukinii kukurydza z puszki kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1.Do garnka wlewam 2 szklanki wody, dodaję kaszę, gotuję na średnim ogniu, do momentu, aż kasza wchłonie

kruche babeczki
Indyk w młodym jęczmieniu – dietetyczny obiad 264

Mięso z indyka jest chudym, zdrowym i delikatnym mięsem. Często w przygotowaniu jednak staje się suche, lub tłuste przez smażenie. Warto przygotować te pyszne mięso w inny, zdrowy sposób. Do przygotowanie nie użyjemy oleju, a wszystkie składniki będą naturalne. Mięso z indyka Przyprawa do drobiu Look Food Młody Jęczmień Mięso z indyka myjemy i suszymy. Robimy tak z każdym mięsem(...)przed jego przygotowaniem. Do przyprawienia używamy naturalnej w 100% przyprawy do drobiu od look food . Możecie również użyć innej przyprawy. Następnie indyka obtaczamy w młodym jęczmieniu. Ten nietypowy dodatek doda naszej potrawie niesamowitego aromatu, ciekawego koloru, ale co najważniejsze – walory zdrowotne. Tak przygotowane mięso zawijamy szczelnie w folię i gotujemy w wodzie przez ok. 15-20 minut (w zależności

MarcinChef
Zupa z indyka i shitake 169

Zupa z indyka i shitake Zupa powstała z potrzeby chwili , jak już pisałam moje nowe hobby , uprawa grzybów, nabrało nie oczekiwanego rozmachu i przerosło oczekiwania . Przerosło , wylazło , rozlazło ..generalnie mamy więcej grzybów niż w Borach Tucholskich " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajnie tak mieć grzybobranie w środku(...)przyjemności " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bezcenne . Shitake mają fajny mięsny smak więc idealnie współgrają z indykiem. Dobrze , ale coś też trzeba z nich zrobić , były już smażone , duszone , a’la schabowy itp . Czas na lekką i pyszną zupę " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
UDZIEC Z INDYKA PIECZONY W RĘKAWIE 725

wartościach odżywczych mięsa z indyka można by dłuugo się rozpisywać 😉 Ja napiszę w telegraficznym skrócie: zdrowe, niskokaloryczne, bogate w wiele odżywczych wartości, o niskiej zawartości cholesterolu. Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – powiedział w jednym z wywiadów  angielski kucharz Jamie Oliver. Myślę, że jego słowa są najlepszą rekomendacją do spożywania indyczego(...)tkę.  Mięso wyszło pyszne: kruchutkie i wilgotne.  Część spożyliśmy z sosem na obiad, a część powędrowała na kanapki 😊 Składniki :  ok 1,60 kg udźca z indyka Marynata : 4 roztarte ząbki czosnku 2 posiekane cebule trochę tymianku 2 łyżeczki musztardy 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki sok z połowy cytryny 1/2 szklanki oliwy

Walijskie Pichcenie
Kasza orkiszowa z indykiem, cukinią, papryką i marchewką 168

Kasza orkiszowa, którą ostatnio bardzo polubiłam z indykiem, cukinią, czerwoną cebulą, papryką i marchewką, do tego troszkę kurkumy, soli, pieprzu cayenne i suszonej natki pietruszki. Wyszło smacznie i lekko :-). Udanego dzionka Wam życzę :-)) Składniki 3 porcje: 2 torebki kaszy orkiszowej 2 polędwiczki z indyka (może być kurczak) 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula 3 średnie marchewki suszona(...)patelni rozgrzewamy olej, kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojonego w paski indyka, pokrojoną paprykę i cukinię. Smażmy do momentu,aż indyk będzie usmażony, a warzywa miękkie. Dodajemy kaszę, kurkumę i pieprz cayenne, mieszamy, doprawiamy solą i dodajemy natkę pietruszki. Mieszamy. Smacznego

kruche babeczki
Burgery z piersi indyka z cukinią i suszonymi pomidorami 174

zdecydowanie będą dużo przyjemniejsze, gdy będziemy jedli przede wszystkim smacznie! a zdrowo tak jakby w nawiasie czy przy okazji I takie jest to danie na burgery z piersi indyka – w przepisie nie ma żadnej bułki tartej, nie ma nawet jajek, a za to jest cukinia, która sprawia, że burgery są mięciutkie i mokre (a przy mięsie z piersi indyka(...)pomidorów wprost do wnętrza burgera sprawia, że nabierają one charakteru i w niczym nie przypominają zdrowych i nudnych pulpetów drobiowych ;p Zresztą, spróbujcie sami i oceńcie, czy mięso z indyka w połączeniu z cukinią i suszonymi pomidorami może je przypominać? Jako dodatek możecie ugotować trochę ryżu lub kaszy gryczanej i przygotować sałatkę z pomidorków koktajlowych <3 Wykonanie Zmiel mięso

Eat me! Fit me!
Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną 264

Pyszna sałatka z kawałkami mięsa z indyka, chrupiącym selerem naciowym i słodką żurawiną – świetne połączenie smaków. Idealna sałatka na przyjęcia, którą można przygotować nawet dzień wcześniej i nic się z nią nie stanie (nie będzie ani wodnista, ani wysuszona). Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 8 Składniki: 500 g fileta z indyka(...)Pokroić selera naciowego 4. Namoczyć i odsączyć żurawiną 5. Do miski przełożyć wszystkie składniki i wymieszać Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną Artykuł Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Filet z indyka duszony w kapuście,  z pieczarkami 199

Dzisiaj mam dla Was przepis na danie z indyka. Postanowiłam go zapiec w kapuście, dodałam pieczarki i wszystko otuliłam aromatem ziół i przypraw. Wyszło pyszne danie Składniki: filet z indyka (około 800 g) 1 średnia główka kapusty 300 g pieczarek 1 cebula (brak na zdjęciu) 2 pomidory 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego 4 łyżki oleju 3 łyżki przecieru(...)patelni olej (2 łyżki). Obsmażyłam krótko z każdej strony. Zdjęłam z ognia. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Kapustę przełożyłam do dużego naczynia do zapiekania. Na kapuście rozłożyłam kawałki indyka a na wierzchu położyłam pieczarki. Naczynie przykryłam i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 50 minut. Wspaniale się upiekło. Po kuchni rozniósł się zapach przypraw i ziół. Jeśli lubicie mięso

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania