Filet z indyka duszony w sosie porowo-koperkowym

Filet z indyka duszony w sosie porowo-koperkowym

Filet z indyka duszony w sosie porowo-koperkowym

Przepis na : obiad

Delikatne mięso jakim jest filet z indyka duszone w aromatycznym sosie porowo-koperkowym, pyszne , pożywne danie które możesz podać z gotowanymi ziemniakami czy ryżem na sypko. Całość robi się bardzo szybko i w jednym naczyniu-garnku lub głębszej patelni. Smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1kg fileta z indyka 2 łyżeczki uniwersalnej przyprawy do drobiu 1 por 3 ząbki czosnku 3 łyżki klarowanego masła 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 100 g sera dowolnego pleśniowego   100 ml białego wytrawnego wina-można pominąć Pęc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.