Czas przygotowania: 35 minut Drukuj Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym By Piotr 31 października 2018 Składniki: cebula - 1, drobno posiekana filet z kurczaka lub indyka - 1, pojedynczy (ok 350g) papryka słodka - 1/2 łyżeczki papryka ostra - 1/2 łyżeczki tymianek - 1/3 łyżeczki sól, pieprz - do smaku dynia - ok. 250g śmietana 30% - 1 szklanka, 250ml parmezan - 4-5 łyżek, tartego(...)pietruszki - 2-3 łyżki, posiekanej Dodatkowo makaron - ok. 250g (u mnie tagliatelle) Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę. Filet z kurczka lub indyka kroimy w niewielką kostkę. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, tymiankiem, solą i pieprzem. Po 4-5 minutach mięso dodajemy na patelnię i smażymy przez kolejne 7 minut. W wyciskarce wolnoobrotowej Hurom
Pogotujmy.plśniadanie dyniowa owsianka (1 szklanka puree z dynii+1 szklanka płatków owsianych+2,5 szkanki wody+2 łyżeczki ksylitolu+cynamon) - 2 porcje II śniadanie gruszka obiad kotleciki z indyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko lub filet kurczaka ugotowany na parze (120 porcja - przepis tutaj ) +por z papryką ( przepis tutaj ) +kasza gryczana podwieczorek jabłko kolacja zupa z dynii(...)szklanka fasolki szparagowej SRODA < CZWARTEK śniadanie filet z kurczaka gotowany na parze (120 g) +por z papryką II śniadanie makrela wędzona (80 g) +fasolka szparagowa obiad klops i indyka (porcja 120 g - przepis tutaj ) +surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i porem podwieczorek 2 selery naciowe+wędzony łosoś (porcja 80 g) z musztardą kolacja klops z indyka (porcja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gębie! Farsz do naleśników można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia jedynie je nafaszerować i zapiec. Pozwala to zaoszczędzić nieco czasu i skrócić czas przygotowania. Farsz: 600g piersi indyka 1kg dyni 150g boczku surowego wędzonego 100g sera koziego w plastrach 1 szklanka bulionu drobiowego (np. domowego ) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki miodu sól(...)pieprz Pierś z indyka kroimy w kostkę, dynię obieramy ze skórki, wydrążamy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Boczek kroimy w kostkę. Jeśli nie macie pod ręką domowego bulionu możecie użyć ekologicznej kostki rosołowej bez dodatku soli, wzbogaci smak dania równie dobrze jak bulion. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, podsmażamy go do momentu wytopienia tłuszczu
Cooking Monsterpojechaliśmy po wymarzoną brykę dla naszego małego Trufelka! Jestem zachwycona! W sobotę byliśmy u znajomych, było pyszne jedzonko, krem porowy, zapiekanka, ciasto kinder bueno, a ja przygotowalam sałatkę z indykiem, na którą zaraz będzie przepis i pyszny deser! Zapraszam! Składniki: 4 garście ulubionej sałaty 15 pomidorów koktajlowych 15 pomidorów suszonych mozarella Natka pietruszki garść nasion uprażonych(...)patelni Filet z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy, np. Kielecka 2 łyżki miodu 1 łyżka świeżo wyciśniętej z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta pieprzu zioła prowansalskie 1 łyżeczka bazylii dodatkowo na dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy, np. Kielecka szczypta
TrufelkowoPierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPyszny Makaron z indykiem w sosie pomidorowym to moja propozycja na obiad dla osób zabieganych , które nie lubią za długo przebywać w kuchni. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 250 g makaronu(...)dałam rurki 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 100% 150 g mieszanki warzyw chińskich np.mrożonych 150 g sera żółtego tartego 500 ml przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku do indyka olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso smażę na oleju rzepakowym, doprawiam solą, pieprzem, przyprawami
Gotowanie Patkiwarzywo, którego bałam się do tej pory używać. Dzisiaj udało mi się przełamać i połączyć go w dość nie oczywisty sposób. Zapraszam do wypróbowania przepisu Zapiekanka z indykiem i batatami 0,4 kg fileta z indyka pół brokuła, duży batat duży por pół czerwonej papryki mała cukinia przyprawa do drobiu sól, pieprz łyżka oleju 2 jajka(...)łyżki jogurtu naturalnego 0,4 kg sera mozzarella Batata obieramy, kroimy na cienkie plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę filet z indyka. Wrzucamy go na rozgrzany olej, doprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy, aż będzie gotowy. Wyjmujemy, możemy odsączyć olej kładąc indyka na ręcznik papierowy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy na drobną kostkę
Kuchnia moimi oczamiZapraszamy na pyszny i zdrowy obiad czyli indyka z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną :) Bataty nadają daniu słodkawy smak, który nieźle komponuje się z rozgrzewającym imbirem. Świetne danie na takie chłodne dni jak teraz. Składniki na indyka z batatami: – 400 g piersi z indyka – 350 g batatów
Kuchenne WariacjeSkładniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 200 g boczku wędzonego surowego 250 g serka mascarpone 100 g śmietanki 30% 250 g pomidorów koktajlowych 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju (np. olej z suszonych pomidorów) świeża bazylia sól, pieprz 500 g dowolnego makaronu Sposób wykonania: Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki. Mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Boczek kroimy(...)małe plastry. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy indyka razem z boczkiem na złoty kolor. Dodajemy serek mascarpone i śmietanę. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Do sosu dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe i poszatkowaną bazylię. Mieszamy i podgrzewamy przez 5 minut. Indyka podajemy z makaronem ugotowanym al'dente
Qchnia po prostuPolędwice z indyka pieczone w marynacie. Na ciepło pokrojone w grubsze plastry idealne do obiadu. Na zimno idealne do kanapek. Mięso soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Nie wymaga od nas zbyt wiele pracy. Hop do piekarnika i gotowe:) Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Szczególnie polecam polędwiczki z indyka w sosie własnym. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś(...)moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 polędwice z indyka Marynata 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki rozmarynu 8 łyżek oleju 1 łyżka miodu 2 płaskie łyżki kremu balsamicznego 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Polędwiczki
O kuchni z uczuciemSkładniki 400g pierś z kury zagrodowej 800 g filet z indyka Marynata musztardowa 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju przyprawy według uznania szczypta pieprzu, 1 łyżeczka rozmarynu, pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku dodatkowo : siatkę do wędlin, Wykonanie Przygotować marynatę . Rozkroić(...)plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w siatce wędliniarskiej ,ułożyć dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec
w mojej kuchnirosołu mojej babci z lat dzieciństwa. Bo dobrego rosołu nie zrobimy na byle czym. Potrzebujemy uczciwego kawałka mięsa, a że moja Teściowa, ma własne kury, kaczki, ba czasami nawet indyki- jak poszaleje, to rosół z wiejskiej kury wymiata! Zatem zasada nr 1 Kup dobre mięso, tzn. ze sprawdzonego źródła. Wybierz kurczaka zagrodowego lub ekologicznego. Sprawdź czy ktoś z Twoich(...)miał jakieś rodziny na wsi, a od tego już rzut beretem do kupienia dobrej sztuki mięsa. Na rosół nadają się np. całe podudzie z indyka, kury, kaczki wraz z pałką, skrzydełka, szyjka, korpus. Jeśli lubisz rosół z dodatkiem wołowiny, sięgnij po cielęcinę, ta sprawdzi się zdecydowanie lepiej, wystarczy szponder, aby zmienić smak rosołu, aby stał się on bardziej
SMYKWKUCHNIAromatyczny indyk, jest bardzo ciekawym daniem. Jeżeli chcemy odmienić nasz codzienny jadłospis możemy zaszaleć z indykiem. Można zastąpić również kurczakiem będzie równie smaczne. Ja podałam dodatkowo sałatę lodową z pomidorkiem i sosem winegret, przepis znajdziecie w sosach na moim blogu. Składniki 500 g udźca z indyka 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka imbiru … Czytaj dalej Indyk z cytryną
gotuj ze mnąLżejsza wersja narodowych schabowych, kotleciki z indyka. Kotleciki, którym nikt się nie oprze. Lekkie, wyjątkowo chrupiące i soczyste, po prostu wspaniałe! Tą niezwykłą chrupkość kotlety zawdzięczają panierce panko. Panko to chrupkie pszenno - drożdżowe płatki, japońska wersja bułki tartej popularna w całej Azji. Mniej wchłania tłuszcz niż nasza tradycyjna bułka i to jej druga zaleta. Zapraszam na pyszne kotleciki! Składniki(...)filetu z indyka sól-, pieprz 2 jajka mąka pszenna do obtaczania panko olej Wykonanie: filet z indyka pokrój w poprzek na 2-3 cm plastry. Rozbij tłuczkiem pod folią spożywczą. Posól i oprósz pieprzem kolejno obtaczaj najpierw z mące, następnie w jajku i na koniec w panierce panko układaj na mocno rozgrzanej patelni i smaż po kilka minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!