indyk - 7266 przepisów (strona:66/485)

Tortilla z indykiem, warzywami i mango 106

Domowy Fast  Food  w całkiem nowej odsłonie. Delikatny, dobrze przyprawiony filet z indyka, warzywna salsa bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw. Całość podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z ulicznych budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 6 placków szpinakowych tortilli 500g fileta z indyka 1 mango(...)łyżeczka przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta sól pieprz Sos: 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 3 łyżki ketchupu 1 ząbek czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą grillowaną patelnie i smażyć około

Szalona Kuchnia Eweliny
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 157

zależności od wybranego mięsa może ono różnić się nieco rodzajem oraz zawartością składników odżywczych. Obecnie uważa się, że najzdrowsze są białe gatunki o niskiej zawartości tłuszczu, takie jak kurczak, indyk czy królik. Warto jednak sięgać również po czerwone mięso – wołowinę, wieprzowinę czy cielęcinę, gdyż zawiera dużą ilość żelaza potrzebnego do produkcji czerwonych krwinek. Z białych najpopularniejszych mięs w Polsce(...)jest kurczak ze względu na lekkostrawność, łatwy dostęp oraz niską cenę. Doskonałą alternatywą dla niego jest indyk, który zawiera dużo białka i wyjątkowo mało tłuszczu. Dla osób, które preferują chude i delikatne mięso doskonale sprawdzi się jagnięcina lub królik. Mięso z królika ma sporo białka, najwięcej witaminy B6 i B12 w porównaniu do innych mięs, a przy tym niewielką ilość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 104

dipy do warzyw lub smażonych kąsków, ale także pyszne pasty przyprawowe które wzbogacą smak większości dań.  Zapraszam Was zatem na przepisy na pyszne i proste paszteciki z mięsem indyka, tortille z kurczakiem i ciecierzycą, koreczki z twarogowym serem paneer, który zrobicie sami, kuleczki serowe i warzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI(...)mięsa mielonego z indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak’s Paste Pots – 1 jajko – 2-3 łyżki bułki tartej – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu do posypania pasztecików Przygotowanie: Do mięsa mielonego z indyka dodaj jajko, pastę Tikka Masala Patak’s i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj. PATAK’S MADRAS PASTE POTS

nietylkopasta.pl
Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią 85

mięsa należy przelać do garnka, dodać suszone grzyby, trochę bulionu. Zredukować, doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć masłem. Wy zrobicie z sosem. Ja. Zapomniałam. Składniki (na 2 porcje) Mięso. Udziec indyka w marynacie grzybowej: 300 gram udźca indyka  2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków  łyżeczka soli  łyżka miodu  szczypta pieprzu  2 łyżki oleju rzepakowego  tymianek świeży(...)klonowy  szczypta soli i chili  Dodatkowo: świeże zioła do dekoracji  sos wg. przepisu Pawła  W przepisie wykorzystałam właściwie: kapustę pekińską, szalotki, masło, sporo tymianku, trochę indyka, dyni, ziemniaków i musztardy francuskiej. To tylko tak skomplikowanie wygląda.  Mięso zamarynuj we wszystkich składnikach przez dobę w lodówce a następnie podsmaż na patelni do zarumienia. Przełóż do naczynia

Mango Papaja
Karmelizowana brukselka ze śliwką i białym winem. 15- minutówki! 90

mięsa to by było chyba tyle ;-). Kurczaków sklepowych, które rosną 3 tygodnie na antybiotykach i innym syfie, unikam, jak ognia. Jeśli sięgam po drób to wybieram kurczaka zagrodowego lub indykaIndyk to delikatny ptak i nawet brojlery jeśli chciałoby się, je paść chemią to padną, dlatego jeśli już kupuję białe mięso to wolę sto razy bardziej kupić indyka(...)jakości makaronem.  Drugi wariant to podanie tak przygotowanej brukselki z jakiem w koszulce lub sadzonym. A trzeci wariant (dla mięsożerców) podaj brukselkę z usmażonym na maśle filetem z indyka (oprósz go tylko pieprzem cytrynowym i solą). Mam nadzieję, że wypróbujesz przepis i podzielisz się swoją opinią! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym 117

Czas przygotowania: 35 minut Drukuj Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym By Piotr 31 października 2018 Składniki: cebula - 1, drobno posiekana filet z kurczaka lub indyka - 1, pojedynczy (ok 350g) papryka słodka - 1/2 łyżeczki papryka ostra - 1/2 łyżeczki tymianek - 1/3 łyżeczki sól, pieprz - do smaku dynia - ok. 250g śmietana 30% - 1 szklanka, 250ml parmezan - 4-5 łyżek, tartego(...)pietruszki - 2-3 łyżki, posiekanej Dodatkowo makaron - ok. 250g (u mnie tagliatelle) Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę. Filet z kurczka lub indyka kroimy w niewielką kostkę. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, tymiankiem, solą i pieprzem. Po 4-5 minutach mięso dodajemy na patelnię i smażymy przez kolejne 7 minut. W wyciskarce wolnoobrotowej Hurom

Pogotujmy.pl
Dieta szybka przemiana - Tygodniowy jadłospis - jesień 108

śniadanie dyniowa owsianka (1 szklanka puree z dynii+1 szklanka płatków owsianych+2,5 szkanki wody+2 łyżeczki ksylitolu+cynamon) - 2 porcje II śniadanie  gruszka obiad kotleciki z indyka (120 g porcja) +surówka+pieczone bataty+jabłko lub filet kurczaka ugotowany na parze (120 porcja - przepis tutaj ) +por z papryką ( przepis tutaj ) +kasza gryczana podwieczorek jabłko kolacja zupa z dynii(...)szklanka fasolki szparagowej SRODA < CZWARTEK śniadanie filet z kurczaka gotowany na parze (120 g) +por z papryką II śniadanie makrela wędzona (80 g) +fasolka szparagowa obiad klops i indyka (porcja 120 g - przepis tutaj ) +surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem i porem podwieczorek 2 selery naciowe+wędzony łosoś (porcja 80 g) z musztardą kolacja klops z indyka (porcja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki zapiekane z dynią, boczkiem, indykiem i serem kozim 155

gębie! Farsz do naleśników można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia jedynie je nafaszerować i zapiec. Pozwala to zaoszczędzić nieco czasu i skrócić czas przygotowania. Farsz: 600g piersi indyka 1kg dyni 150g boczku surowego wędzonego 100g sera koziego w plastrach 1 szklanka bulionu drobiowego (np. domowego ) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki miodu sól(...)pieprz Pierś z indyka kroimy w kostkę, dynię obieramy ze skórki, wydrążamy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Boczek kroimy w kostkę. Jeśli nie macie pod ręką domowego bulionu możecie użyć ekologicznej kostki rosołowej bez dodatku soli, wzbogaci smak dania równie dobrze jak bulion. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, podsmażamy go do momentu wytopienia tłuszczu

Cooking Monster
Sałatka z pieczonym indykiem 127

pojechaliśmy po wymarzoną brykę dla naszego małego Trufelka! Jestem zachwycona! W sobotę byliśmy u znajomych, było pyszne jedzonko, krem porowy, zapiekanka, ciasto kinder bueno, a ja przygotowalam sałatkę z indykiem, na którą zaraz będzie przepis i pyszny deser! Zapraszam! Składniki: 4 garście ulubionej sałaty  15 pomidorów koktajlowych 15 pomidorów suszonych  mozarella Natka pietruszki  garść nasion uprażonych(...)patelni Filet z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy, np. Kielecka 2 łyżki miodu 1 łyżka świeżo wyciśniętej z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta pieprzu zioła prowansalskie 1 łyżeczka bazylii  dodatkowo na dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy, np. Kielecka  szczypta

Trufelkowo
Pierś z indyka z brzoskwiniami 98

Pierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
PROSTY MAKARON Z INDYKIEM 142

Pyszny Makaron z indykiem w sosie pomidorowym to moja propozycja na obiad dla osób zabieganych , które nie lubią za długo przebywać w kuchni. Polecam.   Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:   250 g makaronu(...)dałam rurki 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 100% 150 g mieszanki warzyw chińskich np.mrożonych 150 g sera żółtego tartego 500 ml przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku  do indyka olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.   Mięso smażę na oleju rzepakowym, doprawiam solą, pieprzem, przyprawami

Gotowanie Patki
Zapiekanka z indykiem i batatami 99

warzywo, którego bałam się do tej pory używać.  Dzisiaj udało mi się przełamać i połączyć go w dość nie oczywisty sposób. Zapraszam do wypróbowania przepisu Zapiekanka z indykiem i batatami 0,4 kg fileta z indyka pół brokuła,  duży batat  duży por pół czerwonej papryki mała cukinia przyprawa do drobiu sól, pieprz łyżka oleju 2 jajka(...)łyżki jogurtu naturalnego 0,4 kg sera mozzarella Batata obieramy, kroimy na cienkie plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę filet z indyka. Wrzucamy go na rozgrzany olej, doprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy, aż będzie gotowy. Wyjmujemy, możemy odsączyć olej kładąc indyka na ręcznik papierowy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy na drobną kostkę

Kuchnia moimi oczami
Indyk z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną 145

Zapraszamy na pyszny i zdrowy obiad czyli indyka z batatami, fasolką szparagową i kaszą gryczaną :) Bataty nadają daniu słodkawy smak, który nieźle komponuje się z rozgrzewającym imbirem. Świetne danie na takie chłodne dni jak teraz.   Składniki na indyka z batatami: – 400 g piersi z indyka – 350 g batatów

Kuchenne Wariacje
Indyk z serkiem mascarpone i pomidorami koktajlowymi 126

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 200 g boczku wędzonego surowego 250 g serka mascarpone 100 g śmietanki 30% 250 g pomidorów koktajlowych 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju (np. olej z suszonych pomidorów) świeża bazylia sól, pieprz 500 g dowolnego makaronu Sposób wykonania: Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki. Mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Boczek kroimy(...)małe plastry. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy indyka razem z boczkiem na złoty kolor. Dodajemy serek mascarpone i śmietanę. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.  Do sosu dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe i poszatkowaną bazylię. Mieszamy i podgrzewamy przez 5 minut. Indyka podajemy z makaronem ugotowanym al'dente

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania