indyk - 7293 przepisów (strona:69/487)

Curry z indykiem 136

jest też widoczne risotto o którym będzie mowa w innym poście. Ostatnio jemy cały czas ryż przez moje eksperymenty z risotto. Dlaczego? Dowiecie się kiedy indziej. Teraz czas na indyka :) Składniki na curry z indykiem (3 - 4 porcje): 400 - 450 g piersi z indyka cebula 3/4 krojonych pomidorów w puszce mleczko kokosowe 400 ml świeży imbir (około 1 cm) sól(...)pieprz kurkuma curry chili Mięso oczyścić, pokroić i delikatnie rozbić. Indyka zamarynować w soli, pieprzu, kurkumie, curry, chili i pokrojonym drobno imbirze oraz łyżce oliwy. Ja marynowałam go przez 11 godzin, bo tak wyszło przez pracę. Wy nie musicie oczywiście marynować go aż tak długo, ale mięso nabierze smaku po godzinie, dwóch, trzech. Nie oczekujcie zjawiskowych rezultatów po 15 minutach

Karola gotuje
Filet z indyka w delikatnym śmietanowym sosie z marchewką i groszkiem 251

dzisiejszy obiad proponuję coś delikatnego a dokładnie filet z indyka w śmietanowym sosie z dodatkiem marchewki i groszku. Danie łatwe w przygotowaniu i smaczne. Jeżeli nie macie na dzisiaj pomysłu na obiad lub nie posiadacie zbyt wiele czasu to ten przepis jest specjalnie dla Was. Polecam. Składniki: Filet z indyka około 600 gram Sól Pieprz Mielona słodka papryka Kurkuma ½ opakowania(...)mrożonej marchewki z groszkiem 3 łyżki gęstej śmietany Opcjonalnie mąka do zagęszczenia sosu Bulion około 400 ml Masło klarowane Olej Wykonanie: Mięso indyka kroimy na kawałki ( podobnie jak do gulaszu ). Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i niewielką ilością kurkumy. Dodajemy dodatkowo 1 łyżkę oleju. Mieszamy i pozostawiamy do zamarynowania około 30 minut. Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżką masła klarowanego i przekładamy

Smaki Ewy
Rolada z indyka marchewką i porem 160

dietetyczna rolada w której  można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny. 70 dkg filetu z indyka 2 marchewki 1 por biała część sól, pieprz przyprawa do indyka 1/2 kulki mozzarella masło klarowane Filet z indyka rozcinam nożem żeby uzyskać duży płat, nie rozbijam go delikatnie nacinam(...)nożem co kawałek. Solę, pieprzę posypuję przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę. Por kroję i przesmażam na maśle klarowanym. Marchew obieram i ścieram na tarce jarzynowej przesmażam osobno dosłownie dwie minuty. Warzywa studzę i układam na filecie najpierw rządek marchewki, por, i znowu marchew. Na wierzch układam plastry mozzarelli. Zwijam od krótszego boku i związuję nitką. Roladę smażę w brytfannie

wesoła kuchnia
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA W CEBULI 813

Indyk to jedno z najzdrowszych mięs. Odpowiednio podane smakuje wyśmienicie. Ja proponuje zrobić pieczone podudzie bez skórki, otulone cebulą. Potrawa jest idealna na ciepło jako dodatek do obiadu, polany sosem lub jako domowa szynka na kanapki, ponieważ bardzo dobrze kroi się.  Mięso jest soczyste, daleko mu do suchości. Jest także pełne smaków. A my lubimy dobrze doprawione mięsko(...)domowe wędlinki. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole.  Lepiej zrobić więcej, zachęcam <3  SKŁADNIKI: podudzie z indyka ok. 600-700 g. (bez kości) sól 1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka 1 płaska łyżka pieprz 1/3 łyżeczki suszona natka pietruszki 1 łyżka olej 4 łyżki cebula 2 szt.  METODA: Jeżeli podudzie ma kość i skórę należy

Kuchnia Paulettes
Pierogi z mięsem z indyka i papryką. 245

siebie i postanowiłam trochę je polepić. Ciasto z początku jest lekko oporne do rozwałkowania, ale później, to już idzie jak z płatka. Farsz zrobiłam z mielonego mięsa z indyka, dodałam cebulę szalotkę i paprykę czerwoną oraz zieloną. Całość bardzo dobrze przyprawiłam. Bo bardzo lubimy jak dania są bardzo wyraźne w smaku. Wiecie, że te pierogi robiłam już dwa razy(...)miękkie, widelec nie ma oporu, żeby się przebić przez ciasto. Na pewno ponownie je zrobię! Pierogi na zdjęciu robiłam za pomocą foremki :D. Polecam!   PIEROGI Z MIĘSEM Z INDYKA I PAPRYKĄ.           Składniki około 45 sztuk: Ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej 3 łyżki oleju 120 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 320 g mielonego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
ROLADKI INDYCZE Z PUREE Z AWOKADO 149

płatków kukurydzianych, podane na puree z awokado. To danie z pewnością zaskoczy Twoich gości! Produkty znajdziecie w najnowszych gazetkach: Biedronki , Netto , Lidla oraz Intermarche Składniki: 400 g sznycli z indyka =>  Biedronka 1/2 gruszki =>  Biedronka 2 plastry sera pleśniowego =>  Biedronka  /  Lidl  /  Intermarche 4 pomidory suszone 1 szklanka mąki =>  Biedronka(...)Intermarche natka pietruszki 1 łyżka masła =>  Netto 1 łyżka soku z cytryny =>  Lidl 1/2 łyżeczki musztardy Dijon => Biedronka sól, pieprz Wykonanie: Sznycelki z indyka delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą, tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy z obu stron  pieprzem, solą, papryką mieloną oraz przyprawami w sprayu. Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 189

Bardzo lubię drób, ale najczęściej przygotowuję kurczaka. Dlatego dzisiaj postanowiłam zastąpić kurczaka - indykiem :) W tym daniu zamiast indyka można użyć oczywiście wcześniej wspomnianego kurczaka lub nawet schab. Składniki: 5 kotletów z indyka (może być pierś, tylko należy ją podzielić na cieńsze plastry) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły(...)śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy dwie łyżki oleju i podsmażamy mięso z obu stron po ok. 5 minut. Przekładamy na talerz Paprykę

Szczęśliwa kuchnia
Aromatyczna zupa grzybowa 154

kiedy wiemy, że w najbliższych dniach nie będziemy mieli zbyt dużo czasu na gotowanie. Taka zupa to pełnowartościowy obiad dzięki temu, że dodamy do niej solidną porcję mięsa z indyka, na którym przygotujemy bulion. Składniki: - szyja z indyka - marchewka - pietruszka - spora cebula - 2 ząbki czosnku - 5 ziemniaków - małe opakowanie śmietany 12% - natka pietruszki - sól, pieprz czarny mielony, maggi, 3 liście(...)się bardzo mocno zarumieni.  Posiekać czosnek, pietruszkę i marchew pokroić w plasterki, lekko odciśnięte grzyby pokroić w dużą kostkę. Do dużego garnka wlać 3 litry wody, włożyć indyka, grzyby, cebulę z patelni, czosnek, kostki rosołowe, ziele angielskie, pieprz kolorowy i liście laurowe. wlać połowę wody, w której moczyły się grzyby. Gotować na małym ogniu bez przykrycia ok godzinę

Cook&Love
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 175

Dzisiaj coś dla tych, którzy lubią mięso. Ponieważ w lodówce zalegał mi brokuł a i filet z indyka krzyczał, że najwyższy czas coś z nim zrobić, danie powstało samo Smaczne, ale wyraziste. Możemy zrobić je w wersji fit, zapiekając bez panierki lub też zapiekając w panierce. Dla tradycjonalistów wersja w panierce do usmażenia. Mięsko doskonale komponuje się zarówno z ryżem(...)panierowany filet i smażony na tłuszczu. Mięso może być jedzone również na zimno. Sprawdzi się jako wędlina. W przepisie uwzględniam wariant środkowy Drukuj Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 filet z indyka 1/2 opakowania fety 1 średni brokuł 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz jajko, mąka, bułka tarta 2 łyżki masła

Mieszam w Garnku
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 148

przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego Mała puszka kukurydzy Sól, pieprz Przyprawa do indyka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy(...)drobną kostkę, oprószamy przyprawą do indyka i obsmażamy na rumiany kolor na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki kroimy w cienkie plastry podsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, odkładamy na talerz. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, część sera odkładamy do posypania wierzchu, resztę łączymy razem z makaronem, podsmażonym mięsem, pieczarkami

Bajeczna Kuchnia
Pierś z indyka ze szpinakiem i paprykowym serem w cieście francuskim 170

Zawsze podobały mi się przepisy na mięso w cieście francuskim. Postanowiłam w końcu zrobić swoją wersję - taką zdrową (bo indyk, szpinak), ale nie do końca odchudzoną (bo ciasto francuskie i ser). Cebula nadała całości doskonałego aromatu i smaku! W całym zamyśle głównie chodziło mi o ten szpinak - przemycić, bo Zuzia generalnie je mi wszystko co zrobię, ale czasem wybrzydza(...)czasu wygrania tego kompletu, bo była tam też fantastyczna ostrzałka, którą bardzo się zainteresował i sukcesywnie ostrzy pozostałe noże;)). Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 500 g piersi z indyka 3 plastry sera śmietankowego z papryką kilka świeżych liści szpinaku 1 mała cebula sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy w taki sposób, aby powstał spory płat

Kolorowy Przepisownik
Rosół z kaszą jaglaną 142

Najlepszy rosół to ugotowany z wiejskiej kury i to jest prawda,ale jak nie mam kury to porcja z indyka też się nadaje. Właśnie na mięsie z indyka często gotuję  rosół a zamiast makaronu podaję go z kaszą jaglaną. 2-2,5 l wody 1 spore skrzydło z indyka 4- 5 marchewek 2-3 pietruszki kawałek selera kawałek pora(...)pół cebuli kilka kulek ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 1-2 listki laurowe sól   1 łyżeczka pieprzu ziołowego natka pietruszki Skrzydło indyka podzieliłam na dwie części,włożyłam do zimnej wody,dodałam ziele,kulki pieprzu,listek laurowy,zagotowałam. W momencie wrzenia wytworzyły się szumy na wierzchu więc zebrałam je łyżką. Tak gotowałam ok. 15 minut po tym czasie dodałam pokrojoną

Kolorowa kuchnia Elki
Szynka z indyka z szynkowara 151

przypadku ma bardzo duże znaczenie. Bez zbędnych wstępów zapraszam więc Was na kolejną porcje doskonałej domowej wędliny, tym razem w wydaniu drobiowym.  Oto szynka z indyka z szynkowara, banalnie prosta do przygotowania. I bardzo smaczna. Szynka z indyka z szynkowara Proporcja na szynkowar o pojemności 900 g Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 900 g fileta z indyka(...)pieprzu 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody szynkowar woreczek foliowy do szynkowara Wykonanie: Do wody dodajemy peklosól, cukier, i żelatynę. Odstawiamy na 5 minut, po tym czasie mieszamy. Indyka kroimy w dużą kostkę, każdy kawałek lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie mięso wkładamy do miski malaksera, wlewamy wodę z przyprawami i mieszamy przy pomocy haka. Jeśli nie posiadacie malaksera mięso mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT 193

GULASZ WĘGIERSKI Z INDYKIEM A’LA PORKOLT Gulasz węgierski bez wołowiny ? Tak jest to możliwe a nawet pyszne. Nie ma tu wędzonego boczku który, zastąpiłem wędzoną papryką, jej smak podkreślają suszone pomidory. Zamieniłem czerwone mięso wołowe na indyka, którego mięso z udźca, doskonale się do tej potrawy nadaje. A czerwone … czerwone to polecam wino które, dodatkowo podkreśli smak(...)potrawy.         Składniki: 600 gram udźca z indyka papryka czerwona, żółta i zielona 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 pomidory 20 gram papryki słodkiej 15 gram słodkiej papryki wędzonej Kilka suszonych pomidorów kawałek suszonej papryczki ostrej lub chili 5 gram kminku szklanka bulionu drobiowego lub wody sól   Paprykę, cebulę i mięso kroimy w 2cm kawałki. Pomidory

Markowy smak
Curry z indyka i brokuła 190

przygotowania curry, szczególnie teraz w chłodne jesienne dni. Takie danie jest bardzo rozgrzewające, aromatyczne i do tego świetnie smakuje. Tym razem moje curry jest z brokułem, mięsem z indyka i dodatkiem gotowej chicken masali. Można również stworzyć własną masalę z posiadanych przypraw, tak jak ja to zrobiłam w przepisie na Curry z kalafiora . Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób(...)średni brokuł 800 g mięsa z indyka (pierś lub udziec bez skóry) 1 średnia papryka 2 średnie pomidory 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 1 - 2 łyżeczki masali do drobiu 2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku 5 łyżek oleju lub masła

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania