Tantallon cakes - szkocki łakoć do herbaty

Tantallon cakes - szkocki łakoć do herbaty

Tantallon cakes - szkocki łakoć do herbaty

Dzisiaj coś szybkiego i słodkiego - Tantallon cakes. Szkockie biskwity, choć bliżej im jest do shortbreadów, niż do herbatników. Bardzo proste do wykonania. Nie dłużej niż w pół godziny od rozpoczęcia otrzymujemy małe conieco do kawy lub herbaty, o delikatnym cytrynowym aromacie.Swoją nazwę zawdzięczają ruinom zamku Tantallon w hrabstwie East Lothian w Szkocji. Składniki: 115 g mąki pszennej typ 500115 g mąki kukurydzianej 115 g miękkiego masła115 g cukru pudru1/4 łyżeczki sody oczyszczonej2 średnie ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, pieczenie, proste i szybkie przepisy, bagietka, jajko, bułki, chleb, pieczywo, herbatniki, cytryna, słodkie, ciasto, przepis na coś slodkiego, chleb na zakwasie, ciasto z masa, ciasta z masa, puszyste ciasto, bułka pszenna, ciasto cytrynowe, ciasto z kawą, proste ciasto, ciasto na herbatnikach, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.