Zupa dyniowo-cebulowa z grzanką. Nasz kulinarny hit tej jesieni. PRZEPIS

Zupa dyniowo-cebulowa z grzanką. Nasz kulinarny hit tej jesieni. PRZEPIS

Zupa dyniowo-cebulowa z grzanką. Nasz kulinarny hit tej jesieni. PRZEPIS

Dostaliśmy przepis na genialną zupę będącą połączeniem dyniowej z cebulową. Z dodatkiem grzanki serowej to prawdziwa petarda. Przepis na zupę serowo-cebulową z grzanką Składniki: około 300-400 gramów miąższu z dyni (na przykład 1 średnia dynia hokaido), 4 duże cebule, 2 średnie ziemniaki, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, wywar mięsny, sól, pieprz, olej. Dodatkowo bagietka, ser żółty na grzanki, natka pietruszki. Jak zrobić zupę dyniowo-cebulową? Cebulę obierz i pokrój w pióra. W średnim garnku rozgrzej trochę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.