Pan de Nata - ciasto śmietankowe
Pan de Nata - ciasto śmietankowe
Jedno z najsmaczniejszych i najbardziej klasycznych ciast, robionych w okolicach Guadalajary, gdzie uznawane jest za ciasto tradycyjne. Bardzo delikatny smak, przesiąknięty aromatem śmietany - należy użyć prawdziwej śmietany, w ogóle nie przetworzonej (od biedy można zrobić je z masła). Miękkie ciasto, z delikatną powłoką z roztopionego cukru. Nic, tylko jeść.Podobno gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść. W Atotonilquillo to się nie sprawdza - pewnego dnia, kiedy byliśmy z wizytą u Teresy, ta zarządziła: ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pieczenie, jajko, pomarańcze, tarta, bułki, ciastka , ciasteczka, orzechy, bagietka, do pracy, chleb, pieczywo, cytryna, słodkie, przepisy na święta, krem, cynamon, kakao, chleb na zakwasie, ciasto z orzechami, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, jajka na święta, pyszne ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz