Zupa krem z dyni na żurku

Zupa krem z dyni na żurku

Zupa krem z dyni na żurku

Postanowiliśmy połączyć nasze ulubione pory roku. Jedną, gdzie wszystko budzi się do życia, drugą…mega kolorową <3 Składniki 1,5 kg dyni 4 gałązki świeżego rozmarynu 500 ml żuru 700 ml bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 8 plastrów bekonu 1 mini bagietka 50 g startego żółtego sera oliwa z oliwek 1 łyżka majeranku sól, pieprz Przygotowanie Dynię dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, miąższ nacinamy w „kratkę”. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, kładziemy po gałązce rozmarynu, polewamy oliwą. Pieczemy 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.