Przepis na : obiad
Klasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz ew. cukier do smaku Przygotowanie: Udziec pokrój w paski. W garnku rozpuść masło. Podsmaż wołowinę, aż cała się zetnie. Dodaj cebule pokrojoną w paski. Przesmaż 5 minut do miękko... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...