Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong

Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong

Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong

Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego.Ciasta chlebowego nie trzeba było wyrabiać, wystarczyło jedynie dobrze wymieszać składniki. Chleb nie wyrósł również aż tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang Zhong, ale za to mieszanka mąk dała bardzo ciekawy smak, wzbogacony orzechową nutą i kwaskowatością, którą nadała odrobina zakwasu. Dodatek r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, mąka orkiszowa, pieczenie, jajko, owsiane, orzechy włoskie, orzechy, żurawina, ciekawe przepisy, bagietka, bułki, pieczywo, włoska, susz, sezam, ciasto z masa, ciasta z masa, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach , chleb razowy, chleb z ziarnami, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, chleb mieszany, ciasto z bezami, masło orzechowe, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.