Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong
Chleb Cztery Zboża, na starterze Tang Zhong
Kolejny eksperyment. Znów Tang Zhong, ale tym razem całkowicie bez mąki pszennej. Za to z mąkami z Czterech Zbóż - orkiszowa, żytnia, owsiana i jaglana. I jeszcze na dodatek trochę zakwasu żytniego.Ciasta chlebowego nie trzeba było wyrabiać, wystarczyło jedynie dobrze wymieszać składniki. Chleb nie wyrósł również aż tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang Zhong, ale za to mieszanka mąk dała bardzo ciekawy smak, wzbogacony orzechową nutą i kwaskowatością, którą nadała odrobina zakwasu. Dodatek r... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, mąka orkiszowa, pieczenie, jajko, owsiane, orzechy włoskie, orzechy, żurawina, ciekawe przepisy, bagietka, bułki, pieczywo, włoska, susz, sezam, ciasto z masa, ciasta z masa, chleb na zakwasie, chleb na drożdżach , chleb razowy, chleb z ziarnami, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, chleb mieszany, ciasto z bezami, masło orzechowe, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz