Przepis na : kolacja
Ostatnio jestem trochę zabiegana, dlatego jem szybko, smacznie, a przede wszystkim zdrowo. Dziś proponuje jajka w koszulkach, idealne danie na śniadanie (oczywiście do łóżka) oraz podwieczorek. Wykonuje się bardzo łatwo. W garnku z gorącą wodą oraz odrobiną octu robię łyżką "wir", do samego środka delikatnie wkładam rozbite jajko i gotuję 2,5 minuty (od czasu do czasu mieszając). Po upływie tego czasu osuszam jajko na ręczniku papierowym i biorę się za następn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)