Orkiszowy graham, na starterze Tang-Zhong
Orkiszowy graham, na starterze Tang-Zhong
Szalony eksperyment do trzeciej potęgi - nie dość, że orkisz; nie dość, że graham; to jeszcze Tang-Zhong. Bo właściwie to dlaczego by nie spróbować? Chleb może nie wyrósł tak bardzo, jak typowy pszenny chleb na starterze Tang-Zhong, ale chyba nic w tym dziwnego; to zasługa mąki graham, która niejako obciążyła ciasto. Niemniej miękisz jest lekki i delikatny o łagodnie połączeniu smaku orkiszu i mąki graham.Do chleba dodałem odrobinę rodzynek, tylko po to, by dodać ich posmaku. Nie tyle jednak, by smak ro... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, mąka orkiszowa, pieczenie, jajko, miód, bagietka, bułki, pieczywo, ciasto, mleko w proszku, chleb na drożdżach , ciasto orkiszowe, chleb na zakwasie, lekkie ciasto, ciasto mleko w proszku, bułka pszenna, chleb mieszany, szybki ciasto, szybkie ciasto, drugie danie, lekkie dania
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz