Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong
Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong
Orkisz dał zdrowie i smak, Tang Zhong dał delikatny miękisz, czarnuszka zaś oryginalny aromat...Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i bułeczek na mące pszennej. Znalazłem kilka z dodatkiem mąki żytniej. Ale orkisz??? Czyżby w Japonii, skąd wywodzi się Tang Zhong, orkisz nie był stosowany?Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie znajdowane w zwykłej pszenicy, które działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, nasy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, mąka orkiszowa, pieczenie, mielone, pieczywo, bagietka, bułki, orzechy, jajko, przetwory, mleko w proszku, chleb na drożdżach , chleb na zakwasie, ciasto mleko w proszku, ciasto orkiszowe, bułka pszenna, chleb mieszany, chleb z ziarnami, mleko zwykle, ciasto z białek , ciasto z orzechami, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz