Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong

Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong

Chleb orkiszowy z czarnuszką, na starterze Tang Zhong

Orkisz dał zdrowie i smak, Tang Zhong dał delikatny miękisz, czarnuszka zaś oryginalny aromat...Większość, a właściwie wszystkie przepisy bazujące na Tang Zhong dotyczą chlebów i bułeczek na mące pszennej. Znalazłem kilka z dodatkiem mąki żytniej. Ale orkisz??? Czyżby w Japonii, skąd wywodzi się Tang Zhong, orkisz nie był stosowany?Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie znajdowane w zwykłej pszenicy, które działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, nasy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.