tarty - 13589 przepisów (strona:702/906)

Tartinki z figami, ricottą i szynką 219

Piekny mamy wrzesień tej jesieni:  rześkie poranki, jeszcze gorące dni i podogne, aż czerwone zachody słońca. Te ostatnie zawsze wróżą piękny kolejny dzień,  bezchmurne

Mia Cucina Sofieta
Zatrzymac lato 230

Zaloze sie, ze nie ja jedna chcialabym zeby lato trwalo jak najdluzej. Nieublagalnie jednak zbliza sie jesien. Dzis za oknem jest piekne slonce, ktore grzeje z

Przysmaki Karolki
Wyprawa na targ 245

Wyprawa na targ o tej porze roku to czysta przyjemnosc. Stragany az uginaja sie pod ciezarem warzyw i owocow, a ja jak dziecko ciesze sie na

Przysmaki Karolki
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 328

Jak mogłam nie upiec tego mazurka na święta? Nie mogłam. Kiedy go zobaczyłam, wiedziałam, że znajdzie się na moim stole wielkanocnym. Zrobiłam go troszkę inaczej niż

Blondynka Gotuje
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 231

Ten mazurek mnie oczarował. Jak go tylko zobaczyłam na Kwestia Smaku wiedziałam, że będzie idealny dla mnie. Daktyle, czekolada i sól morska. Jedliście kiedyś

Blondynka Gotuje
Pomarańczowa babka na białkach 260

Kolejna pyszna puszysta babeczka z aromatem pomarańczowym. Dobry przepis na wykorzystanie białek po pieczeniu pączków czy mazurków.składniki:100 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru

Monia miesza i gotuje
Domowe nuggetsy z kurczaka 311

Post Domowe nuggetsy z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) 1512

Z barszczem (przepis) , czy bez – smakują idealnie! Składniki ok. 8 dużych naleśników o średnicy 30cm Składniki na farsz Kapusta kiszona 700g Pieczarki 300g Cebula 3

Kulinarne Przeboje
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2433

Nazywany jest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na

Kulinarne Przeboje
Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką 406

prostu dodajemy stopniowo i próbujemy. Moja znajoma dodaje więcej masy kajmakowej.   Przygotowujemy kruche babeczki z kremem kajmakowym i pistacjową posypką:   Kruche spody napełniamy kremem. Pistacje obieramy i trzemy na tarce posypując nimi każdą babeczkę.   Smacznego       The post Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Błyskawiczna sałatka z ogórków na ostro 287

Jeśli nie macie pomysłu na sałatkę do obiadu, warto przygotować błyskawiczną sałatkę z ogórków kiszonych na ostro. Nie obawiajcie się, miód złagodzi ostrość papryczki chilli. W

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włoska carbonara z surowym żółtkiem – makaronowy ideał 243

potem w gorącej wodzie, następnie parzymy je wrzątkiem. Oddzielamy dwa żółtka od białek, powoli i dokładnie. Białka zostawiamy na bezę, a po jednym żółtku ląduje w osobnych malutkich miseczkach. Trzecie jajko na razie zostawiamy w całości.   Nigdy nie zdarzyło mi się zatrucie surowym żółtkiem jaja. Kupienie jak najświeższych jajek to podstawa. Bezwzględnie zawsze pamiętajcie o umyciu jajek przed jedzeniem

Karo in the Kitchen
Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą 257

ucieramy z mlekiem, miodem i olejem. Dodajemy do mąki i mieszamy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Ciasto przekładamy do formy na tartę. Dekorujemy według własnej fantazji płatkami migdałowymi i płatkami czekoladowymi Delecta . Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35-40 minut. Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą podajemy jako

My Chcemy Jeść
Buraczki słodko-kwaśne do obiadu 303

schodzić całymi płatami, należy ja bardziej ściągać, niż obierać . Zetrzeć na tarce o dużych oczkach - leniwiec kuchenny, taki jak ja, może posłużyć się elektryczną szatkownicą - nie wyobrażam sobie tu tarcia całych 3 kg ręcznie!!! W międzyczasie przygotować zalewę. Cebulę i czosnek obrać z łupin i przekroić na połówki. Zagotować w mniejszym garnku wszystkie składniki na zalewę. Zmniejszyć ogień i pogotować

Grunt to przepis!
Szarlotka tatrzańska 388

cynamon, a następnie staramy się delikatnie je wymieszać. Wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy na nim poziomo plasterki jabłek. Staramy się to robić równo. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki i trzemy na wierzch za pomocą tarki jarzynowej. Wiórki ciasta równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (do 160°C) i pieczemy około 60-80 minut (bez termoobiegu). Po wystudzeniu możemy posypać ciasto

Poezja smaku