Przepis na : deser
Ciasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na diecie bezglutenowej (użyjmy tylko bezglutenowego proszku do pieczenia). Czerwona fasola jest bardzo bogata w białko i substancje odżywcze, natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego wypieki z nim należą do tych najzdrowszych. Taki deser możemy jeść bez wyrzutów sumienia, choć nie trzeba jeść go wiele – jest bardzo sycący. A fa... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dla mnie to zupełna nowość. Nigdy nie jadłam ciasta z fasolą. Bardzo ciekawy przepis i ciasto wygląda wspaniale : )
Kiedyś piekłam…wyszedł zakalec, nie mam szczęścia do tzw. zdrowych przepisów )
Kradnę przepis (z racji diety ograniczam produkty mączne) taki deser to jest dla mnie idealny. Ciasto bez maki, słodkie, pyszne i pięknie podane. Prześliczna patera na ciasto.
Kiedyś jadłam właśnie ciasto czekoladowe bez mąki i było cudne! Bardzo się cieszę, że dziś znalazłam ten przepis
dodaję do listy: do upieczenia!:)