Torcik porzeczkowy z bezą!
Torcik porzeczkowy z bezą!
Przepis na : deser
Deser idealny to taki, który nie jest ani za słodki, ani zbyt kwaśny. Ma perfekcyjnie wyważony smak, jest lekki i wciągający. Jednym słowem fenomenalny! Taki właśnie jest torcik z czerwoną porzeczką. Owoce mają cudowny czerwony kolor i cierpki smak, spód ciasta jest kruchy i przyjemnie orzechowy, a wierzch stanowi niezastąpiona, zawsze pyszna beza. Składniki na ciasto: 205g mąki pszennej 105g cukru pudru 1 małe jajko 2 żółtka 105g masła w temperaturze pokojowej 40g mielonych orzechów włoskich Składniki na nadzienie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pani Wiosny
Autor
PaniW
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, porzeczki, czerwona porzeczka, mielone, ciasto z porzeczką, orzechy, tarta, desery, deser, ciasto z bezami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, pyszne ciasto, ciasto z białek , ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, masło orzechowe, tarta na słodko
Inne przepisy z Kuchnia Pani Wiosny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję