Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi

Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi

Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi

Przepis na : obiad

Wprawdzie już dawno po 11 listopada, ale ponieważ jesteśmy największym producentem gęsiny i jest to gęsina najwyższej jakości, to – o ile jecie mięso – skuście się też w mniej świąteczno-niepodległościowym okresie. My skusiliśmy się i przyjęliśmy zaproszenie Przemka i Czarka. Chłopcy dopiero co wrócili z długiej azjatyckiej przebieżki i nawcinani owocami morza, owocami smoka i owocami, których lepiej nie wnosić na pokład samolotu, zatęsknili za „naszym”. A my skorzystaliśmy, za co se... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, śliwka, owoce morza, pierogi przepis, pierogi, polewa, mięso, imbir, tarta, chleb, obiad, bez pieczenia, chleb mieszany, mięso na obiad, mięsa pieczone, pierogi z mięsem

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.