Gofry na maślance

Gofry na maślance

Gofry na maślance

Przepis na : śniadanie

Jestem gofroholikiem i się tego ab-so-lut-nie nie wstydzę! ;) To już trzecie gofry, które robię. Przepis na moje ulubione znajdziecie TUTAJ <KLIK> , a na gofry belgijskie TUTAJ <KLIK> . Ten przepis jest na gofry na maślance. Znaleziony w pędzie w jakiejś gazecie (nie wiem jakiej, mam tylko zdjęcie przepisy ;)). Dobre, ale nadal moim faworytem pozostaną te z pierwszego przepisu ;) Składniki:   3/4 szklanki mąki pszenne 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.