Przepis na : obiad
Już wróciłam, u rodzinki jak zwykle miło, sympatycznie. Dziadków wzięliśmy na wypad do Trzęsacza i Dziwnówka. Uwielbiam sprawiać im przyjemność i organizować wraz z mamą tego typu wycieczki. Wiadomo, że starszym osobom nie chce się już wsiąść do pociągu i jechać zwiedzać świat, a my samochodem możemy zabrać ich gdzie i kiedy tylko chcemy, a ich radość jest nie do opisania! A dziś, przepyszna, domowa i rodzinna zupa z botwinki z przedwojennego przepisu, który przekazujemy sobie z pokolenia na pokoleni... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)