Przepis na : śniadanie
Czy znajdzie się ktoś, kto odmówi domowym placuszkom? Ja zawsze jestem na tak! Placki świetnie sprawdzają się na śniadanie, kolacje, czy jako przekąska do szkoły i pracy. A co sprawia, że są fantastyczne? Możemy wykonywać je w wersji na słodko i na wytrawnie, z warzywami, z owocami, lub bez. Można chwycić je w rączkę i chapsnąć na raz. Dobrze smakują na zimno i na ciepło, a pomysłów na ich wykonanie jest multum. Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jedne z moich ulubionych placuszków – na maśl...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)