Kuchnie świata: fritatta z brokułami, serem feta i oliwkami

Kuchnie świata: fritatta z brokułami, serem feta i oliwkami

Kuchnie świata: fritatta z brokułami, serem feta i oliwkami

Fritatta, czyli omlet z jajek i różnych dodatków, to potrawa popularna w Hiszpanii i we Włoszech. Dziś proponuję prosty przepis na to smaczne danie. Brokuły, feta i oliwki to składniki tej ciepłej przekąski. Składniki 1 mały brokuł 1 opakowanie sera feta light 3 jajka 4 łyżki płatków jaglanych 100 ml mleka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonego czosnku sól świeżo mielony pieprz garść oliwek zielonych garść oliwek czarnych Odcinamy różyczki brokuła od łodygi i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 4 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, brokuły, brokuł, mielone, ser feta, przekąska, przekąski, przekąski na ciepło, diety, omlet, dieta, tarta, mięso, dania bez mięsa, brokuł z jajkiem, słone przekąski, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.