Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą

Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą

Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą

Przepis na : obiad

Niektórzy z Was pewnie nie lubią smażyć wątróbki, ponieważ strzela na patelni, ale jest kilka zasad, które mogą zminimalizować pryskanie. Po pierwsze : wątróbkę przed oprószeniem mąką dokładnie wytrzyjmy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym, po drugie: smażmy bez zbędnego przewracania wątróbki – na jednej stronie do dobrego przyrumienienia, a później na drugiej, a po trzecie: nie nakłuwajmy wątróbki widelcem podczas smażenia, przewracajmy ją szpatułką. Jeżeli już znacie wszystkie zasady, pora wziąć się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję