Placuszki warzywne

Placuszki warzywne

Placuszki warzywne

Składniki (na 2 porcje – 20 placków) na placki: - 2 marchewki (ok. 210g), - mała cukinia (ok. 225g), - 2 ziemniaki (ok. 140g), - cebula (ok. 70g), - jajko (ok. 60g), - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30g), na sos: - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Obieramy ziemniaki i marchewkę. 2. Trzemy na tarce o średnich oczkach marchewki, ziemniaki, cukinię i cebulę. 3. Do masy dodajemy jajko i mąkę. 4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smaruj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.