Składniki: Placki: ziemniaki (4 szt. średnie) marchewka (1 szt.) mąka pszenna (1 szklanka) mąka ziemniaczana (2 łyżki) sól pieprz papryka mielona ostra olej Sos: kurki (2 garści) cebula (1 szt. średnia) mąka pszenna (1 łyżka) woda margaryna (do smażenia) sól pieprz Czas przygotowania: ok 1 h Ilość porcji: 4 Przygotowanie: Placki: Ziemniaki i marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Przyprawiamy. Wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanym oleju. S...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...