Alzacka tarta jabłkowa

Alzacka tarta jabłkowa

Alzacka tarta jabłkowa

  Składniki na ciasto mąka, 200g cukier puder, 100g masło, 125g żółtka, 3 szt sól, 1/4 łyżeczki Składniki na nadzienie śmietanka 30%, 1/3 szkl cukier, 3 łyżki gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki jabłka, 3 szt masło, 3-4 łyżki dżem morelowy, 1 słoiczek sok z 1/2 cytryny Przygotowanie Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy sól, posiekane schłodzone masło oraz żółtka. Szybko zagniatamy kruche ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto cienko wałkujemy na wysypanym mąką blaci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.